FERMIERII POT BENEFICIA DE IMPRUMUTURI DE PINA LA DOUA MILIOANE DE EURO DIN CREDITUL POLONEZ

Agricultorii pot deja depune cereri pentru contractarea împrumuturilor din creditul de 100 de milioane de euro oferit Republicii Moldova de către Guvernul Poloniei. Suma maximă solicitată poate fi de două milioane de euro.

Directorul Unităţii de Implementare a creditului de asistenţă acordat de Guvernul Republicii Polone, Igor Goroşov, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că pentru a beneficia de împrumuturi, doritorii trebuie să depună dosarele de participare la oficiile teritoriale ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).

“Fiecare solicitant trebuie să posede un plan de afaceri, în care este indicat care parte a planului trebuie finanţată. Un alt document important este un contract de achiziţie cu furnizorul din Republica Polonă”, a specificat Goroşov.

Banii din creditul polonez sînt oferiţi pentru procurarea tehnicii agricole. Agricultorii vor putea beneficia de împrumuturi pentru o perioadă de cel mult 12 ani, cu o perioadă de graţie de trei ani. Acordul de asistenţă financiară a fost semnat pe data de 14 mai 2014, la Varşovia.

La începutul lunii aprilie, Cabinetul de miniştri a votat pentru reducerea ratei procentuale la creditul polonez de la 3 la 2 la sută.