FERICIREA DE A-L AVEA ÎN SUFLET PE IISUS HRISTOS

Iubite cititor!

Iată că am  ajuns în Ajunul Sfintelor Paşti. Joi, Hristos a spălat picioarele apostolilor şi a adunat ucenicii săi la Cina cea de Taină. În această zi Iisus a fost dat pe mîinile celor care vroiau să-L piardă. În amintirea patimilor, suferinţelor pe care le-a suportat Iisus, femeile creştine au vopsit ouă în roşu, încondeindu-le cu multă dragoste şi măiestrie populară. La Pererita, bătrînii povestesc cum a apărut obiceiul de a da culoare roşie ouălor. Se zice că Maica Domnului a venit îndurerată la crucea pe care a fost răstignit Fiul Ei şi, ca să-i îmbuneze pe ostaşii romani, a adus un coş de ouă şi l-a pus sub cruce. Din rănile Mîntuitorului a picurat sînge peste ele, înroşindu-le.

Astăzi, dacă vom avea putere de caracter, vom ţine post negru. Şi nu e condamnabil că n-aţi postit toată luna din diferite motive. E bine să o faceţi în această săptămînă pentru a vă bucura din plin de  mesele de Paşti.

Fiţi buni atît cu apropiaţii voştri, cît şi cu cei care n-au dorit să vă iubească. Analizaţi, poate într-adevăr aţi greşit în faţa lor. Iar dacă e doar o ură din invidie sau altceva, ce nu are vre-un temei, să ştiţi că Dumnezeu e Mare şi o să vi se facă dreptate.

Eliberaţi-vă gîndul şi fapta de toate cele ce vă împovărează viaţa şi intraţi în sfintele sărbători cu sufletul curat.

Iertaţi oamenii şi faptele lor, cu care au greşit în faţa dumneavoastră şi vi se va ierta şi greşelile pe care, cu voie sau fără voie, le-aţi săvîrşit.

Vă dorim un Paşti Fericit şi să vă bucuraţi de Viaţă! Hristos a înviat în sufletele noastre!!!