FENOMEN BIZAR ÎN ROMÂNIA

Piatra care se mişcă singură noaptea

Legenda spune că este rezultatul unui pariu dintre diavol şi Dumnezeu… Piatra Dracului, după cum i se spune, se află în comuna nemţeana Poiana Teiului.

Localnicii spun că această stîncă, denumită printre altele şi Piatra Diavolului, ori Piatra Teiului, se muta noaptea ori spre stînga, ori spre dreapta!

S-a cutremurat

Una din explicaţiile care au fost date de-a lungul timpului este că ar fi vorba despre o iluzie optică indusă de mărirea sau micşorarea debitului de apă – aflată în preajma stîncii, iar acest lucru dă impresia că stînca se află mereu în alt loc.

Conform legendei care circulă atît printre localnici, cît şi pe bloguri, ciudata apariţie e rezultatul unui pariu dintre diavol şi Dumnezeu.

Dracul s-a lăudat că va fura o stîncă sacră de pe vîrful Ceahlăului pînă în zori şi va deveni stăpîn peste omenire, care începuse să încalce poruncile lui Dumnezeu. Desprinzînd stînca, a plutit o clipă deasupra Ceahlăului, dar cînd se îndrepta spre gura Bistriţei s-a auzit cîntecul cocoşilor.

Diavolul s-a cutremurat, şi-a descleştat ghearele şi stînca a căzut în ape. Localnicii spun că aceasta se mută noaptea pentru că diavolul nu a renunţat să încerce să o ia şi să o ascundă în adîncurile apelor, ca să ia lumea în stăpînire, dar nu poate să o urnească decît cîţiva centimetri.

Roxana ROSETI