FEMEIA CARE PRIMEŞTE SALARIUL PREMIERULUI:

Nu ştiu ce voi face dacă pleacă domnul Filat din funcţie!

„Dacă Domnul Vlad Filat nu va mai fi Prim-ministru, noi nu ştim ce vom face. Salariul Dumnealui e unica noastră sursă de existenţă”, a declarat pentru TRIBUNA pensionara care îngrijeşte 6 nepoţi, Fiva Rudeanu, din localitatea Rădoaia, raionul Sîngerei, căruia Vlad Filat i-a oferit salariul său pe durata cît va deţine funcţia de Prim-ministru.

Cei 6 nepoţi au vîrstele cuprinse între 14 şi 22 de ani şi se numesc Dan, Lidia, David, Marcela, Fiva şi Rebeca.

Fiva Rudeanu a spus că se roagă mereu pentru sănătatea lui Vlad Filat şi pentru ca acestă să continue să fie în funcţie pentru că, datorită salariului Premierului, ea îşi creşte nepoţii, are ce le pune pe masă, are cu ce îi trimite la învăţat şi le repară şi căsuţa, în care, după cum spune ea, se vor aduna toţi împreună, chiar şi atunci cînd ea nu va mai fi.

„Mă rog să se împace şi să fie linişte, iar domnul Filat să fie mai departe în funcţia sa pentru că altfel nepoţii mei nu vor putea învăţa mai departe”, a spus bătrîna.

Dan, băiatul cel mai mare, învaţă la Moscova, Lidia – la Bălţi, Marcela – la Floreşti, David e la armată, iar fetele mai mici, Fiva şi Rebeca, sînt încă eleve.

„Dan are probleme de sănătate şi nu poate face munci grele, dar l-am trimis la învăţat să fie şi el cu studii. A învăţat la Bălţi de bucătar, iar apoi, cu un coleg de acolo, au mers să înveţe mai departe la Moscova. Acolo e nevoie de bani pentru trai, dar şi pentru tratamentele lui”, a menţionat ea.

Fiva Rudeanu a mai spus că familia sa nu şi-ar fi permis acest lucru, dar a calculat că, „atît cît va fi Domnul Filat Prim-ministru, el va reuşi să înveţe, iar apoi îşi va găsi de lucru”.

„Mă rog ca Domnul Filat să ducă măcar acest mandat pînă la sfîrşit ca să pot să îmi învăţ copii”, a afirmat bunica.
Întrebată despre alte venituri, Fiva Rudeanu a menţionat că are doar pensia ei. „Ce să faci cu 900 de lei la 7 oameni?”, se întreabă ea.

Potrivit spuselor sale, alte venituri familia nu are, dar menţionează că „văcuţa dăruită de Vlad Filat este în continuare o scăpare, atunci cînd vine vorba de pus ceva pe masă”. Fiva Rudeanu a mai spus că aşteaptă vara ca să finiseze reparaţia casei.

„Mă rog din tot sufletul la Dumnezeu să ne păzească pe toţi şi să îi dea multă sănătate şi putere Domnului Filat şi să fie mai departe în funcţie pentru că, doar cu ajutorul lui, nepoţii mei au parte de căldură, tratamente şi învăţătură”, a mai spus Fiva Rudeanu.

TRIBUNA precizează: La 4 iunie 2010, Vlad Filat a promis că, atît timp cît va ocupa funcţia de Prim-ministru, salariul său va fi transferat familiei Rudeanu. De la 1 iunie 2012 salariul Prim-ministrului este de 13 mii lei, iar anterior era 8,8 mii lei.

Kristina GUREZ

(Tribuna.md)