FELICITAREA AMBASADORULUI FEDERATIEI RUSE IN R. MOLDOVA CU OCAZIA ZILEI VICTORIEI

Dragi veterani! Stimați compatrioți!

Vă felicit din toată inima cu marea sărbătoare - Ziua Victoriei!

Data de 9 mai 1945 este una sfîntă pentru popoarele Rusiei, Moldovei și alte popoare din foste republici sovietice. 71 de ani în urmă, tații noștri, buneii și străbuneii, luptînd împreună, cot la cot depășind încercările și pierderile grave, au salvat pămîntul natal de cotropitori, au eliberat lumea de amenințarea sclaviei fasciste.

În zilele noastre, pe fondul încercărilor de a reabilita și a reinstaura ideologia fascistă, noi, urmașii luptătorilor care au eliberat țara, nu avem dreptul să dăm dovadă de slăbiciune și să uităm lecțiile acelui război, trădînd astfel memoria celor care au luptat pe front și au muncit în spatele acestuia, au căzut în luptă, au fost chinuiți în lagăre de concentrare, au murit sub bombardamente sau de foame și răni.

9 Mai este sărbătoarea noastră comună în care, cu mîndrie și recunoștință, vom onora veteranii, vom depune flori la mormintele comune, omagiind memoria celor care ne-au lăsat testament acest minunat cer pașnic. Este de datoria noastră să păstrăm această moștenire importantă rămasă în urma Victoriei, să nu uităm nici o clipă prețul viitorului nostru și al fiecărei zi din viața noastră.

Sărbătorind demn Ziua Victoriei, omagiind marele fapte ale învingătorilor fascismului, cu onoare transmitem viitoarelor generații legămîntul care, la rîndul său, ne-a fost lăsat de fiecare persoană care a trecut prin acel război și a învins, legămîntul de a iubi și proteja propriul pămînt, de a păstra pacea pe Pămînt.

Dragi veterani! Ne închinăm în fața Dumneavoastră pentru Victorie, pentru viața pașnică pe care ne-ați dăruit-o. Vă doresc din tot sufletul fericire, sănătate, putere spirituală, bunăstare și mulți ani înainte.

Farit MUHAMETŞIN, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotenția al Federației Ruse în Republica Moldova