FEDERATIA RUSA, DESPRE SITUATIA DE CRIZA POLITICA DIN REPUBLICA MOLDOVA

Moscova acordă o importanță sporită relațiilor cu Chișinăul, a declarat purtătorul de cuvînt al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov comentînd situația politică din Republica Moldova.

Moscova acordă o mare importanță relațiilor cu Chișinăul, a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fiind întrebat despre situația politică internă din Republica Moldova.

“Poziția oficială a Rusiei a fost exprimată în declarația Ministerului Afacerilor Externe, făcut publică astăzi. Acolo se spune despre disponibilitatea de a conlucra cu noul guvern. S-a subliniat importața pe care o acordăm dezvoltării relațiilor cu Moldova”, a declarat Peskov în cadrul unui briefing.

Anterior, și Ministerul rus de Externe venise cu un mesaj în care indica că Moscova salută formarea unei majorități parlamentare și alegerea unui nou guvern și se arată dispusă să coopereze cu noile organe ale puterii din Moldova pentru restabilirea relațiilor reciproc avantajoase între cele două țări, în conformitatea cu Tratatul de prietenie și cooperare din 2001.

„Mizăm pe o normalizare rapidă a situației la Chișinău în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și a dezvoltării progresive a țării”, se spune în mesajul MAE de la Moscova.

Diplomația rusă mai subliniază că “singura cale de depășire a crizei politice interne este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”.

Sursa: sputnik.md