FEDERAŢIA RUSĂ AVERTIZEAZĂ:

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat, Miercuri, Congresul american împotriva aprobării unor acţiuni militare în Siria, care ar constitui, în opinia sa, o „agresiune“, în cazul în care ar avea loc „în afara cadrului Naţiunilor Unite. „Dar Siria, aşa cum ştim, nu atacă Statele Unite, deci, nu poate fi vorba despre (auto)apărare“, a adăugat Putin. „Iată, acum, Congresul şi Senatul americane sunt ocupate să legitimeze o agresiune, iar noi stăm cu toţii lipiţi de ecranele televizoarelor să vedem dacă aceasta este autorizată sau nu“, a mai declarat Putin.

 În plus, Ministerul rus de Externe a avertizat asupra eventualelor consecinţe „catastrofale“ privind securitatea nucleară. „Escaladarea în jurul situaţiei din Siria provoacă o îngrijorare deosebită, în măsura în care o acţiune împotriva acestei ţări ar putea să atingă obiective sensibile din punctul de vedere al securităţii nucleare“, a declarat Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvînt al ministerului. În cursul zilei de Miercuri, Rusia a mobilizat alte trei nave în Marea Mediterană – două crucişătoare şi o fregată – pentru a interveni în cazul izbucnirii unui conflict internaţional în Siria. Decizia Rusiei de a trimite alte trei nave de luptă în Mediterană este privită de analişti drept un pas mai degrabă de intimidare, Kremlinul vrînd să transmită că nu va permite Statelor Unite să continue concentrarea masivă de forţe în apropierea coastelor siriene.

„Dar Siria, aşa cum ştim, nu atacă Statele Unite, deci, nu poate fi vorba despre (auto)apărare“, a adăugat Putin. „Iată, acum, Congresul şi Senatul americane sunt ocupate să legitimeze o agresiune, iar noi stăm cu toţii lipiţi de ecranele televizoarelor să vedem dacă aceasta este autorizată sau nu“, a mai declarat Putin.