FANTOMELE BUCUREŞTIULUI

Blestemul care bîntuie Casa Poporului. Ce se întîmplă pe holurile celei mai mari clădiri din România

Construită din dorinţa de a fi în centrul atenţiei, Casa Poporului sau Palatul Parlamentului din Bucureşti a fost făcută cu multă jertfă din partea oamenilor care au lucrat zi şi noapte pentru a duce la îndeplinire dorinţa "Conducătorului Iubit – Nicolae Ceasuşescu".

Permanent, însă, povestiri stranii ies la iveală despre ceea ce se petrece, după lăsarea întunericului, pe holurile Palatului Parlamentului. Un paznic povestea cum şi-a lăsat cheile lîngă una din statuile de pe hol, în timp ce îşi făcea rondul, ca, după puţin timp, să se întîlnească cu un individ care i le-a înapoiat fără a-i spune nimic.

Do¬rind să-i mulţumească, paznicul s-a întors după el, doar că singurul lucru pe care l-a mai putut vedea au fost ur¬mele de noroi lăsate pe podea de bo¬can¬cii stră¬inului, urme care dispăreau într-un perete.

Un alt obiectiv cunoscut al Bucureştiului este Foişorul de Foc, loc în care mulţi dintre vizitatorii muzeului au raportat senzaţii de durere şi apăsare în piept, combinate cu o frică inexplicabilă.

Se spune că o femeie a căzut pe scă¬rile turnului şi a murit în timp ce că¬uta dovada infidelităţii soţului ei, care era paznic de noapte la Foişor. Fantoma ei mai bîntuie locul, iar, în unele nopţi, un fel de foc viu iese pe ferestrele Foi¬şo¬rului, plutind deasupra Bucureştiului.

Pe lîngă toate acestea, se mai spune că în fiecare zi de 9 a lunii în curs, la ora 11.30 noaptea, cînd un pom¬pier ar fi mu¬rit acolo prin combustie spontană, locul este străbătut de lumini stra¬nii, scrie jurnalistul Yami Kamui.