Familiile care au televizor alb-negru şi telefon vor putea primi ajutor social

De la 1 aprilie, familiile cu venituri mici, care au televizor alb-negru, telefon şi bicicletă, vor putea primi ajutor social din partea statului. În prezent, familiile care au în gospodărie astfel de bunuri, nu beneficiază de ajutor social.
Valentina Buliga, ministru în exerciţiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a menţionat, pe 21 martie, la o conferinţă de presă că, totodată, vor putea solicita ajutor social şi persoanele de 62 de ani şi mai sus, care au venituri mici, dar nu îşi pot lucra terenurile agricole. În prezent sînt eligibili pentru ajutor social persoanele, care deţin terenuri agricole, dar au o vîrstă de cel puţin 75 de ani.
Şomerul, înregistrat la Agenţia Teritorială de Ocupare a Forţei de Muncă, ce a refuzat un serviciu, nu are dreptul să depună cerere de acordare a ajutorului social pe o perioadă de trei luni consecutive, din luna stopării acestui drept. În anul 2012, 7% din populaţia totală a ţării a beneficiat de cel puţin o plată de ajutor social. Mărimea medie a acestei prestaţii este de circa 800 de lei.