Facultatea de Drept Yale NU mai acorda burse studentilor crestini care critica ideile LGBT si corectitudinea politica

Senatorul republican Ted Cruz vrea să deschidă o anchetă pentru a afla dacă studenții prestigioasei universități americane de Drept Yale sunt discriminați. Și asta după ce presa a relatat că, potrivit unor noi directive ale conducerii instituției de învățămînt, criticarea corectitudinii politice  și a ideilor LGBT sunt INTERZISE. Este tot mai dificil să fii creștin și conservator la Facultatea de Drept Yale”, scrie The Federalist. Și asta pentru că universitatea intenționează să nu mai finanțeze burse sau să acorde împrumuturi pentru studenții care activează în cadrul unor organizații care nu sunt de acord cu asociațiile LGBT.

Asociațiile de lobby LGBT au făcut presiuni asupra Facultății de Drept Yale după ce Societatea Federalistă Yale a invitat la o dezbatere un avocat al Alianței Apărării Libertății (Adf), o importantă organizație creștină și conservatoare care urmărește să promoveze teme ca „libertatea religioasă, sfințenia vieții, căsătoria și familia”. Tema dezbaterii a vizat cazul cofetarului  din Colorado care în 2012 a refuzat să facă un tort pentru nunta unui cuplu de homosexuali din cauza convingerilor sale creștine. O obiecție considerată legitimă, conform hotărîrii recente a Curții Supreme.

Activiștii LGBT au protestat însă față de prezența avocatului ADF și au cerut Facultăţii de Drept din Yale să-și „clarifice” politicile de admitere a studenților care susțin poziția organizației creștine sau a altor organizații conservatoare. În plus, aceștia au spus că cei care lucrează pe durata verii pentru organizații religioase, cum ar fi ADF, nu ar trebui să primească sprijin financiar din partea facultății. Decizia Facultății de Drept Yale a fost surprinzătoare pentru mulți: a acceptat în întregime cerințele organizațiilor LGBT, discriminînd studenții creștini cu opinii conservatoare.

Conform site-ului The Federalist,  luna trecută, facultatea  a informat studenții prin e-mail că nu va mai acorda sprijin financiar studenților și absolvenților care lucrează pentru organizații care discriminează persoanele pe baza „orientării sexuale, a identității și expresiei de gen”.

Facultatea de Drept a Universității Yale și-a justificat decizia subliniind că „nu poate interzice unui student să lucreze pentru cei care discriminează oamenii”, dar acest lucru nu înseamnă că Facultatea este „obligată să finanțeze o astfel de muncă” , mai ales dacă această organizație „nu oferă oportunități de muncă egale tuturor studenților noștri”.

După cum scrie LifeSiteNews, senatorul republican Ted Cruz a anunțat că așteaptă un răspuns de la Facultatea de Drept Yale și amenință că va sesiza acest caz la Departamentul de Justiție al SUA pentru a fi luate măsuri împotriva prestigioasei instituții de învățămînt. Ted Cruz a subliniat că decizia celor de la  Yale este „neconstituțională” și a fost luată „cu o intenție discriminatorie specifică” împotriva organizațiilor creștine, precum și pentru a „pedepsi studenții creștini de la Yale”. Senatorul a adăugat că "discriminarea religioasă este, de asemenea, interzisă de legile federale în materie de drepturi civile.