“FABRICAT IN MOLDOVA” A AVUT UN NUMAR RECORD DE VIZITATORI

Peste 40 mii de oameni au vizitat ediţia din acest an a Expoziţiei Naţionale “Fabricat în Moldova”, ediţia a XV-a, care s-a desfăşurat la Centrul “Moldexpo”.

Potrivit Serviciului de presă al CCI, „Fabricat în Moldova" este cea mai mare expoziție din țară, care deschide programul expozițional al anului, fiind orientată atît spre promovarea produselor și serviciilor în rîndul consumatorilor, cît și spre stabilirea și extinderea contactelor de afaceri. Totodată, prin vastul program de afaceri, organizat în parteneriat cu autoritățile publice centrale, Expoziția a avut şi obiectivul de a îmbunătăți dialogul public-privat. La ediţia curentă au participat și vizitatori din Grecia, Italia, Franța, Turcia și alte țări.

Programul de afaceri, cu sloganul „Competitivitate – Performanță și Calitate", a oferit agenților economici, pe lîngă instrumente concrete privind stimularea performanței și competitivității întreprinderilor moldovenești, o bună oportunitate de comunicare cu reprezentanții autorităților publice centrale și locale, a misiunilor diplomatice și instituțiilor internaționale, cu asociații de business, dar și cu reprezentanți ai companiilor din străinătate.

În cadrul Programului de afaceri au avut loc trei forumuri bilaterale, la care au participat companii din România, Belarus și Ucraina, în cadrul cărora agenții economici au avut posibilitatea să facă schimb de oferte comerciale, să discute noi oportunități de intensificare a relațiilor comerciale și să încheie noi parteneriate de afaceri. La aceste evenimente au fost negociate circa 50 contracte și acorduri de intenții.

Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie în parteneriat cu Ministerul Economiei.