EXTRATEREŞTRI SAU TESTAREA UNEI ARME SECRETE

Ipotezele vehiculate pentru apariţia unor noi CRATERE GIGANTICE în Siberia

Printre ipotezele cele mai vehiculate pe internet cu privire la modul de formare a acestor cratere se numără cele legate de intervenţia unei civilizaţii extraterestre, impactul cu unul sau mai mulţi meteoriţi, testarea unor arme secrete sau o farsă bine elaborată.

Primul dintre cele două noi cratere a fost descoperit în apropiere de Bovanenkovo, o zonă în care se află numeroase gazoducte. Celălalt crater a apărut tot în regiunea Yamal, la aproximativ 100 de kilometri de locul în care se află primul crater.

Conform publicaţiei Siberian Times, geologii, specialiştii în mediu şi istoricii nu au ajuns încă la un consens cu privire la posibila cauză a acestor cratere.

O posibilă explicaţie ar fi schimbările climatice, care ar fi putut produce topirea unui strat de gheaţă, rezultînd surparea solului de deasupra sa. Această surpare ar fi putut fi amplificată şi de eliberarea de gaze naturale din sol, care ar fi produs o explozie similară destupării unei sticle de şampanie.

„Este o formă de relief cu totul remarcabilă”, comenta Chris Fogwill, cercetător la Universitatea New South Wales, despre primul crater descoperit la Yamal.

Sursa: Revista Presei