EXPUNEREA LA MUCEGAI, O PROBLEMA PE CARE CREZI CA N-O AI

Mucegaiurile sînt organisme mici care se găsesc aproape peste tot. Expunerea la mucegai este, probabil, afecţiunea cea mai nediagnosticată, scăpînd şi celor mai experimentaţi doctori. Sporii pot intra în corpul uman prin consumul de alimente contaminate sau respiraţie. Cele mai multe simptome ale expunerii la mucegai sînt cauzate de alergii. Potrivit blogs.naturalnews.com, aceste simptome sînt: crampe musculare, dureri, dureri articulare, dureri persistente ale nervilor, probleme de memorie, de concentrare, dureri de cap, sensibilitate la lumină, ochi roşii, vedere înceţoşată, probleme digestive: diaree, greaţă, dureri abdominale, transpiraţii nocturne, sete excesivă şi creşterea micţiunilor, tuse sau scurtarea respiraţiei, mîncărimi ale ochilor, nasului şi gîtului, furnicături şi amorţeli, tremurături şi vertij, gust metalic, greutate fluctuantă, oboseală, slăbiciune, probleme autoimune, strănut, piele uscată, solzoasă. Iată cum poţi neutraliza aceste efecte nedorite ale expunerii la mucegai. Dezumidificatoarele şi aparatele de aer condiţionat pot fi de folos. Umiditatea trebuie să fie sub 60%. Între 35% şi 50% este chiar mai bine. Bicarbonatul de sodiu (soda de mîncare n.r.) este o pulbere minerală uşoară, de culoare albă, care poate fi folosită pentru a anihila mucegaiul, fiind sigur pentru oameni şi animale de companie. Absoarbe umezeala şi astfel ţine mucegaiurile departe. Se mai amestecă o linguriţă de peroxid de hidrogen (apă oxigenată,n.r.) cu o cană de apă, se toarnă amestecul într-un flacon cu pulverizator sau se foloseşte o cîrpă umedă pentru a curăţa suprafeţele. Iaurtul care conţine culturi vii, portocalele şi roşiile, alimentele care conţin cantităţi mari de vitamina C ajută organismul să respingă mucegaiurile şi să limiteze simptomele.

Sursa: monitorulexpres.ro