EXPOZITIA INTERNATIONALA SPECIALIZATA “MOLDMEDIZIN & MOLDDENT” A INTRUNIT CIRCA 100 DE PARTICIPANTI

Circa 100 de participanţi din şase ţări – Belarus, Pakistan, R. Moldova, România, Rusia și Ucraina și-au expus produsele la cea de-a XXI-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale Specializate de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologie “MOLDMEDIZIN & MOLDDENT”, care se va desfăşura la Centrul “Moldexpo” din Chişinău, în perioada 8 – 11 septembrie.

Prezent la inaugurarea evenimentului, Gheorghe Brega, viceprim-ministru al Republicii Moldova, a accentuat că această expoziţie reuneşte cei mai importanţi producători şi distribuitori de medicamente, echipamente şi instrumente medicale şi stomatologice, precum şi medici, farmacişti, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri din ţara noastră, precum şi din alte state.

La rîndul ei, Ruxanda Glavan, ministru al Sănătăţii, a subliniat că MOLDMEDIZIN & MOLDDENT este cel mai mare eveniment medical al anului în ţara noastră, dar şi o platformă internaţională de prestigiu, unde se discută priorităţile de dezvoltare a ocrotirii sănătăţii, aspecte legate de activitatea profesională a medicilor, dotarea clinicilor şi spitalelor cu echipamente moderne.

La standurile expoziţiei este prezentată o gamă foarte variată de preparate farmaceutice, echipamente, instrumente şi produse stomatologice, implanturi, precum şi produse igienice, articole de uz medical, îmbrăcăminte pentru personalul medical etc.

Pe parcursul desfăşurării evenimentului comunitatea medicală din Republica Moldova va beneficia de un program consistent de conferinţe ştiinţifico-practice în cadrul cărora vor fi puse în discuţie aspecte actuale din ftiziopulmonologie, cardiologie, recuperare medicală, implantologie, medicina de laborator, pediatrie, sănătate reproductivă ș.a. De asemenea, vor fi examinate aspecte ale folosirii medicamentelor în hipertensiunea arterială, precum şi probleme de etică farmaceutică.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a obţine consultaţii utile şi recomandări oferite de medici specialişti – medici de familie, pediatri, ortopezi, cardiologi.

Expoziţia este organizată de CIE “Moldexpo” cu suportul oficial al Ministerului Sănătăţii şi Asociaţiile profesionale ale medicilor din Republica Moldova.