EXPOZITIA “FABRICAT IN MOLDOVA” A FOST DESCHISA LA MOLDEXPO

Peste 300 de participanţi din toate ramurile economiei naţionale şi-au expus produsele la cea de-a XV–a ediţie a Expoziţiei Naţionale “Fabricat în Moldova”, care a fost deschisă pe 3 februarie la Centrul Moldexpo şi se va desfăşura pînă pe 7 februarie. Evenimentul, care include şi 17 standuri comune ale Consiliilor raionale, este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova în parteneriat cu Ministerul Economiei.

Prezent la ceremonia de inaugurare, Prim-ministrul Pavel Filip, a accentuat: “constat de la bun început că sînt plăcut surprins să văd un număr atît de mare de participanţi la actuala ediţie a expoziţiei. Aceasta este o dovadă că oamenii vor să muncească”. De asemenea, Premierul a subliniat că punerea în aplicare a Acordului de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană va permite extinderea exportului de produse autohtone pe pieţele europene şi le-a dorit participanţilor succese în stabilirea noilor contacte de colaborare, asigurîndu-i de susţinere din partea Guvernului.

La rîndul său, Valeriu Lazăr, preşedinte al CCI, a menţionat că ediţia a XV-a a Expoziţiei “Fabricat în Moldova” este remarcată printr-un divers program de afaceri cu sloganul “Competitivitate – Performanţă şi Calitate”. Una dintre priorităţile programului reprezintă promovarea conceptului de “economie verde”, în rîndul agenţilor economici, care prevede dezvoltarea afacerilor cu efecte mai puţin nocive asupra mediului înconjurător, utilizarea raţională a resurselor de eficienţă energetică în toate sectoarele economiei naţionale şi ale vieţii sociale.

Pentru prima dată expoziţia se va desfăşura şi în format on-line, care va încorpora toate beneficiile unui eveniment real, în cadrul căruia participanţii vor avea posibilitatea de a interacţiona direct cu potenţiali clienţi şi de a stabili noi contacte de colaborare, a mai spus preşedintele CCI.

Programul Expoziţiei “Fabricat în Moldova” include trei forumuri bilaterale de afaceri: moldo-român, moldo-belarus şi moldo-ucrainean, precum şi mai multe mese rotunde, seminare şi ateliere de lucru. În aceeaşi perioadă, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza un Tîrg al locurilor de muncă.