EXPOZIŢIA „LUPTA CU INERŢIA – POEŢII GENERAŢIEI ’60”, LA EDINEŢ

Pe 27 noiembrie, în Piaţa Centrală din oraşul Edineţ, a fost vernisată expoziţia „Lupta cu inerţia – Poeţii generaţiei ’60”.

Evenimentul a fost organizat de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, Primăria municipiului Chişinău, Galeriile Dana din Iaşi şi primăria oraşului Edineţ, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Directorul ICR Valeriu Matei a spus că a fost un eveniment deosebit. „Aici s-au adunat profesori şi elevi, intelectuali ai localităţii, toţi dornici să afle cît mai multe despre poeţii generaţiei anilor ’60, supranumită generaţia de aur”, a remarcat directorul ICR.

Alcătuită din 25 de bannere, expoziţia cuprinde o selecţie semnificativă din opera poetică a generaţiei din care fac parte poeţi de pe ambele maluri ale Prutului, printre care Nicolae Labiş, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Ioan Alexandru, Ana Blandiana, Cezar Baltag, Adrian Păunescu, Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Victor Teleucă, Liviu Damian, Gheorghe Vodă, Anatol Codru, Pavel Boţu, Ion Vatamanu ş.a. Expoziţia poate fi vizionată pînă la sfîrşitul lunii decembrie

Sursa: Moldpres