Expoziţia de primăvară „Moldagroteh”

Un eveniment de importanţă majoră pentru agricultori

Prim-ministrul în exerciţiu Vlad Filat a participat, pe 13 martie, la inaugurarea expoziţiei de primăvară „Moldagroteh” (ediţia a XXIV-a), a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Iniţial, Premierul în exerciţiu a vizitat tîrgul cu răsaduri de legume, puieţi de pomi fructiferi, plante medicinale şi decorative, unelte de grădinărit.

În luarea sa de cuvînt, Vlad Filat a mulţumit organizatorilor şi participanţilor pentru eforturile depuse în organizarea an de a an a acestei importante expoziţii. ”Această ediţie de primăvară se desfăşoară al treilea an consecutiv, fiind un eveniment de importanţă majoră pentru agricultori şi contribuind substanţial la dezvoltarea sectorului agroindustrial”, a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a menţionat rolul acestor evenimente în dezvoltarea economiei. ”La sfîrşitul expoziţiei, sper să fie încheiate cît mai multe contracte între producătorii şi utilizatorii de tehnică şi echipament agricol. Ca rezultat vom obţine un număr mai mare de echipament agricol performant pe cîmpurile noastre. Eu privesc cu încredere reglementarea sectorului agricol, este cel mai de preţ lucru pe care îl avem, iar acest an se prevede a fi unul bun”, a declarat Premierul. Vlad Filat a urat tuturor succese şi realizări semnificative, arătîndu-se convins că ediţiile din anul curent vor contribui la sporirea competitivităţii producţiei şi lărgirea ariei de comercializare a produselor autohtone.

Ulterior, Premierul a mai vizitat cîteva standuri expoziţionale şi a discutat cu participanţii la „Moldagroteh”. Solicitat de jurnalişti, Vlad Filat a spus că a rămas impresionat de echipamentul agricol expus, cît şi de cifrele care prezintă gradul de comercializare a echipamentelor.

La expoziţia „Moldagrotech 2013” participă circa 110 de companii din 9 ţări, cum ar fi: Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Polonia, R. Moldova, România, SUA şi Ucraina. Expoziţia se va desfăşura în perioada 13 - 16 martie, la Centrul "Moldexpo" din Chişinău. Evenimentul este organizat de instituţia-gazdă în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.