EXPLOZIE PUTERNICAIN SECTORUL BOTANICA

O explozie puternică a avut loc în seara de luni, în sectorul Botanica al Capitalei. La fața locului au fost îndreptate mai multe autospeciale.

Zeci de echipaje de pompieri, polițiști și ambulanțe au fost îndreptate pe strada Independenței din sectorul Botanica al Capitalei, după ce într-o locuință a avut loc o explozie.

Apelul la Serviciul 112 a fost efectuat la ora 20:17. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Liliana Pușcașu, la fața locului au fost îndreptate patru echipaje de salvatori. În urma intervenției s-a stabilit că explozia a avut loc într-o bucătărie comună din blocul de locuințe cu șase etaje. 

Salvatorii au stabilit că au fost afectate geamurile și ușile de la apartamentele de la etajul unu pînă la etajul cinci. Totodată, ofițerul de presă al IGSU a precizat că, în urma exploziei, pereții importanți nu au fost afectați. Salvatorii au verificat toate locuințele pentru a stabili dacă nu au fost blocate careva persoane sub dărîmături. 

Potrivit informațiilor preliminare, doi minori de un an și de zece ani, precum și o femeie au avut de suferit în urma deflagrației. Copiii au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco”, iar starea acestora este satisfăcătoare. 

Sursa: sputnik.md