EXPLOZIE IN CHISINAU: SALVATORII AU MAI SCOS O FEMEIE DECEDATA DE SUB DARIMATURI

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat la ședința CMC că, în urma exploziei produse într-un apartament de la etajul 16 din sectorul Rîșcani, au fost distruse în totalitate patru apartamente. De asemenea, au avut de suferit și alte apartamente din scară.

Consiliului Municipal Chișinău s-a întrunit în cadrul unei ședințe de urgență la care urmează să decidă asupra alocării mijloacelor financiare pentru acordarea ajutorului sinistraților în urma exploziei dintr-un bloc cu apartamente de pe bulevardul Moscova 11/5.

Primarul interimarul interimar, Ruslan Codreanu, le-a solicitat în această dimineață consilierilor municipali alocarea din Fondul de rezervă a 13 milioane de lei pentru reparația blocului avariat și a 10 milioane de lei care vor fi acordate oamenilor care au avut de suferit.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat la ședința CMC că, în urma exploziei gazului scurs dintr-o butelie într-un apartament de la etajul 16, au fost distruse în totalitate patru apartamente. De asemenea, au avut de suferit și alte apartamente din scară.

Totodată, administrația locală a decis să procure apartamente de manevră. Potrivit lui Grozavu, sinistrații vor locui în aceste locuințe pînă își vor repara apartamentele distruse de explozie.

În total, în urma deflagrației au murit patru persoane. Chiar în această dimineață, salvatorii au reușit să scoată din zona apartamentelor distruse corpul neînsuflețit al unei femei. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, identitatea acesteia nu a fost stabilită deocamdată.

Sursa: sputnik.md