Explozie de proteste in Romania

Zeci de mii de oameni au protestat la Bucureşti şi în ţară faţă de modificările legilor justiţiei

Zeci de mii de oameni din toată ţara au protestat, Sîmbătă seară, faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale. În Bucureşti, oamenii s-au adunat în Piaţa Universităţii, de unde au plecat în marş către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, la Curtea Constituţională a României (CCR) şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Pe unul dintre blocurile din faţa Palatului Parlamentului a fost scris cu lumină laser „Ne-am săturat cît aţi furat“. Manifestanţii au scandat „Demisia“, „Dragnea, la puşcărie“, „DNA să vină să vă ia“ şi „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“. Numărul celor care au ieşit în stradă la Bucureşti a ajuns la aproape 50.000.

La Cluj, circa 10.000 de clujeni au protestat legat de modificările aduse legilor justiţiei. „Protestul de «acasă» e la fel de valoros ca cel de la Parlament!“, au scris aceştia pe pagina de Facebook a evenimentului. Protestatarii au strigat ”La mulţi ani cu executare pentru toţi, pe rînd.

În faţa Prefecturii Constanţa, cei peste 300 de oameni  şi-au strigat nemulţumirile în faţa sediului PSD: „Vrem justiţie, nu corupţie”, „Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”. Un protestatar a fost imobilizat şi urcat în maşina jandarmeriei. Se pare că omul a forţat cordonul din faţa sediului PSD.

Și la Sibiu, peste 4.000 de oameni au protestat faţă de modificările aduse legilor justiţiei, scandînd: ”Hoţii”, ”DNA să vină să vă ia!”, ”Jos mafia!”, ”O dorinţă sinceră, România liberă!”.

Peste 5.500 de persoane adunate în Piaţa Operei din Timişoara au strigat: „Jos comuniştii” şi „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Braşovul spune nu corupţiei“. Peste 1.000 de persoane au ieşit în stradă pe 20 Ianuarie 2018.

50 de suceveni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de modificările legilor justiţiei: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”, „PSD, ciuma roşie!”, „Nu vrem să fim o naţie hoţi!”, „DNA să vină să vă ia!”. 

Aproape 100 de oameni din Zalău au ieşit în stradă. „Ţara se ridică. Noi suntem prezenţi. Implică-te!“

Peste 700 de gălăţeni au îndurat frigul şi ninsoarea pentru a protesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Manifestanţii au strigat lozinci împotriva PSD, dar şi a încercării reprezentanţilor acestuia de a schimba legile justiţiei în favoarea infractorilor, după cum s-au exprimat protestatarii.

Aproximativ 150 de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta la Satu Mare.
Circa 250 de arădeni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale.

Protest # rezist fără scandări și în oraşul lui Brîncuşi. Aproximativ 50 de persoane s-au strîns în Piaţa Prefecturii din municipiul Tîrgu Jiu, pentru a protesta cu privire la modificarea legilor Justiţiei. Protestul a fost unul liniştit. Cei prezenţi nu au scandat. Printre protestatari s-au numărat şi mulţi pensionari. „Am ieşit în piaţă în speranţa că şi vocea noastră va fi auzită, iar legile justiţiei nu vor fi modificate. Speram să iasă mai mulţi oameni, dar nu am avut această şansă. Probabil că oamenii dorm ori s-au adaptat milogelii celor de la PSD. Cred că nu avem nici o şansă. Este multă linişte“, a spus Igor, pensionar.

Peste 100 de oameni au protestat în centrul Piteştiului împotriva modificărilor legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului Fiscal. Vremea rece de afară nu i-a împiedicat pe oameni să se adune pentru a protesta.

„Jos Erdogan de Teleorman“, a fost sloganul preferat al celor peste o sută de buzoieni care au protestat în Piaţa Dacia

Cîteva zeci de persoane au protestat şi la Vaslui. „E un miracol că lumea se adună. Aici, nivelul compromisului şi a nepotismului atinge cote inimaginabile”.

Peste 500 de oameni din Baia Mare au ieşit în stradă, în semn de protest faţă de modificările legilor justiţiei. Oamenii au huiduit în faţa sediului PSD şi au strigat lozinci împotriva clasei politice.