EXPERIMENT PENTRU O PROSTITUȚIE MAI SIGURĂ ÎN ZURICH

S-au deschis cutiuțe drive-in pentru sex

Zurich a lansat un experiment pentru a face prostituția mai sigură. Astfel, a deschis mai multe cutiuțe drive-in pentru sex, relatează The Guardian.

Garajele din lemn colorat au fost deschise pentru afaceri începînd de Luni, 26 August, într-o țară în care prostituția este legală încă din 1942. Cele cîteva duzine de prostituați care sunt așteptați să le folosească, pot sta de-a lungul unui drum scurt dintr-un parc mic, circular, unde pot negocia cu clienții.

Facilitățile finanțate din bani publici, ce se află departe de centrul orașului și sunt deschise toată noaptea, includ băi, vestiare, măsuțe pentru cafea și cabină de duș.
Bărbații nu vor trebui să își facă griji în legătură cu camerele de supraveghere, însă prostituatele, care vor avea nevoie de un permis și plătesc o taxă, vor dispune de un buton de panică pentru a-i alerta pe muncitorii sociali care sunt pregătiți să aibă grijă de ele.

Locuitorii din Zurich au fost de acord să cheltuiască 2,6 milioane dolari pentru acest proiect anul trecut ca o modalitate a-i îndepărta din centrul orașului din cauza îngrijorărilor privind siguranța, tot mai mulți bărbați agresivi asociați cu droguri și violență fiind mai tot timpul prezenți acolo.

”Sunt un experiment”, a declarat Jean-Marc Hensch, directorul cutiuțelor. ”Era absolut urgent să găsim o soluție”, a completat el.

Adăposturile drive-in nu au uși și vin echipate cu un buton de panică pe partea pasagerului care declanșează o alarmă dintr-o clădire adiacentă unde se află lucrătorii sociali instruiți să asigure măsuri de securitate. Poliția din Zurich a precizat că va mări numărul de patrule din acest perimetru pentru a oferi protecție prostituatelor cînd intră sau părăsesc perimetrul.