Există viata dupa viata: 40 de ani fara Elvis Presley

Elvis Presley a murit la numai 42 de ani, la 16 August 1977, lăsînd în urmă zeci de filme, peste 60 de albume muzicale vîndute în peste 1 miliard de exemplare şi o legendă care nu va obosi niciodată. Elvis Presley s-a născut la 8 Ianuarie 1935. Mama sa a fost croitoreasă, iar tatăl – şofer de camion. Primul album muzical, înregistrat la RCA Records, cînd încă nu împlinise 20 de ani, l-a transformat instantaneu într-o vedetă.

Elvis este considerat artistul care a vîndul cele mai multe albume din toată istoria muzicii. Încă şi astăzi, discurile sale înregistrează vînzări record. Conform Forbes, în 2016 s-au vîndut peste 1 milion de albume Elvis pentru suma de 27 de milioane de dolari.

Din 1982, cînd legendara sa reşedinţă – Graceland – a fost deschisă publicului, peste 20 de milioane de vizitatori i-au trecut pragul. Anual, de pe urma celor care vin în pelerinaj la Graceland, municipalitatea din Memphis realizează venituri de 150 de milioane de dolari.

Elvis a susţinut ultimul său concert la Indianapolis, la 25 Iunie 1977.

În 2014, sub numele "Elvis Presley – On Stage", holograma artistului, acompaniată live de o orchestra şi de backing vocals, a întreprins un lung turneu în Europa, acolo unde "The King" nu apucase să cînte niciodată. (Mediafax.ro)