EXISTĂ VIAŢĂ DUPĂ MOARTE

Declaraţia năucitoare a unui fizician. Pe ce se bazează

Cercetătorul Robert Lanza a încercat să demonstreze faptul că lumea nu ar avea sens altfel.

Cei mai mulţi oameni de ştiinţă nu cred în Dumnezeu şi spun că viaţa de după moarte fie e foarte puţin probabilă, fie este un nonsens. Şi totuşi, există un cercetător, profesorul Robert Lanza, care spune că are dovezi care confirmă faptul că existenţa noastră continuă şi după ce murim. Iar dovezile sale îşi au rădăcina în fizica cuantică.

Omul de ştiinţă spune că moartea este o iluzie creată de conştiinţa noastră. El spune chiar că viaţa creează Universul, şi nu invers. Practic, spaţiul şi timpul nu există în forma în care bănuim noi că există, ele nu sînt lineare, iar moartea nu poate exista "într-un sens real", spune el.

"Credem că viaţa este doar activitatea carbonului şi un adaos de molecule - trăim un pic apoi cădem în pămînt", spune profesorul din Carolina de Nord, SUA.

Lanza crede că tot ce se poate întîmpla se întîmplă într-un anumit moment în multivers, iar asta înseamnă că moartea nu poate exista în sensul pe care îl înţelegem noi astăzi.

Cercetătorul sugerează faptul că forma şi mărimea obiectelor din univers e determinată de conştiinţa unei persoane. El spune că atunci cînd un om moare, viaţa lui devine o "floare perena care se întoarce să înflorească în multiver", potrivit dailymail.