EXECUŢIE ÎN EMISIE DIRECTĂ LA TV

Autorităţile din Kuweit au invitat jurnaliştii de la televiziune să transmită în direct executarea unor ucigaşi. În opinia lor, demonstrarea strangulării condamnaţilor îi va pune pe gînduri pe răufăcători. Altfel, va scădea nivelul de criminalitate în ţară.

Cei trei condamnaţi public au fost pedepsiţi pentru omor. Unul din ei, cetăţean al Pakistanului, şi-a omorît soţia, altul, cetăţean arab, şi-a omorît prietenul. Iar cel de al treilea, un beduin fără cetăţenie, care trăia o viaţă de nomad în Kuweit, şi-a ucis familia – soţia şi cinci feciori.

La judecată beduinul a declarat că şi-a omorît familia din motive religioase. El credea în venirea lui Mahdi, un Mesia în care cred atît musulmanii şiiţi, cît şi cei sunniţi. Beduinul afirma că Mahdi îi va învia pe toţi credincioşii, în afară de cei bătrîni.

În Kuweit se află nelegal între 80 şi 120 mii de beduini. Emirul statului Kuweit, SheikhSabahAl Ahmad Al Jaber AlSabah, a hotărît să legitimeze doar 40 de mii, cu condiţia să aleagă doar pe cei destoinici.

Execuţia condamnaţilor din închisoarea centrală a Kuweitului este prima pe teritoriul ţării din 2007. De cînd există Kuweitul (1961), în această ţară au fost condamnaţi şi executaţi 72 de cetăţeni străini – 69 de bărbaţi şi 3 femei. Majoritatea au săvîrşit omoruri şi infracţiuni legate de stupefiante. In acest moment, alte 48 de persoane se află în proces, riscînd pedeapsa capitală.

Preluat din presa rusă de Ion BORŞ