EUROPA FOTBALISTICĂ

PSG a învins-o pe Nantes, iar Monaco pe Toulouse

Formaţia Paris Saint-Germain a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa FC Nantes, în ultimul meci al etapei a 21-a a campionatului Franţei. Golurile au fost marcate de Thiago Silva (10), Zlatan Ibrahimović (36 penalty), (64, Thiago Motta (51) şi Cavani (58). EchipaASMonaco a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Toulouse, într-un meci din etapa a 21-a a campionatului francez. Golurile învingătorilor au fost marcate de Kurzawa (36) şi Ocampos (88). În clasament conduce PSG (50 puncte), fiind urmată de Monaco (45 puncte).

Barcelona şi Atletico bat pasul pe loc

FC Barcelona şi Atletico Madrid, echipele clasate la egalitate de puncte în Primera Division au pierdut teren în faţa Realului, ocupantă a locului al treilea. Duminică, nici catalanii nici jucătorii pregătiţi de Diego Simeone nu au reuşit să cîştige. Barcelona s-a "împiedicat" de Levante, remizînd pe terenul acesteia, scor 1-1. Ambele goluri ale meciuri au fost marcate în debutul meciului. Loukás Výdra a deschis scorul în minutul 10, iar Gerard Piqué a egalat în minutul 19. În repriza secundă, catalanii au ratat o sumedenie de ocazii de gol, cele mai multe avînbdu-l ca protagonist pe Lionel Messi. Argentinianul a ajuns la 113 zile fără gol în campionatul Spaniei. "Nu meritam să ni se întîmple asta", a declarat după meci antrenorul Barcelonei, "Tata" Martino. Şi gazdele au ratat cîteva şanse bune de gol, Valdés fiind la post. Şi Atletico a remizat, tot 1-1, dar pe teren propriu, cu Sevilla FC, una dintre cele mai în formă echipe din Primera Division. Fostul barcelonez, David Villa, a deschis scorul în minutul 18, iar oaspeţii au egalat în minutul 72, cînd Ivan Rakitić a deviat o mine în propria poartă. Avînd în vedere că Real a cîştigat vineri cu Betis (5-0) , atît Barcelona cît şi Atletico au pierdut teren în faţa "albilor", care acum s-au apropiat la un singur punct în spatele celor două. Lupta pentru titlul de campioană se anunţă, aşadar, mai palpitantă ca niciodată în ultimii ani.

Seedorf a debutat cu o victorie la Milan

Echipa AC Milan a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Hellas Verona, în ultimul meci al etapei a 20-a a campionatului italian. Unicul gol al întîlnirii a fost marcat de Mario Balotelli, în minutul 82, din penalty. Această partidă a însemnat debutul pe banca tehnică a echipei AC Milan a olandezului Clarence Seedorf. În clasament conduce Juventus Torino, cu 55 de puncte, fiind urmată de AS Roma, cu 47 de puncte, şi SSC Napoli, cu 43 de puncte.