EUROPA FOTBALISTICĂ

Surprize în Serie A

Două mari surprize au încurcat sîmbătă calculele pariorilor dar şi a două echipe importante din Serie A, Milan şi Napoli. Gruparea "rossonera" şi-a continuat seria rezultatelor dezastruoase, remizînd acasă, scor 1-1, cu Genoa în etapa a 13-a din Serie A. Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru gazde, Kaka deschizînd scorul în minutul 4. La scurt timp, au egalat însă oaspeţii, prin fostul jucător al Milanului, Alberto Gilardino, din penalry, în minutul 8. În minutul 36, Mario Balotelli de la gazde a ratat al doilea penalty din cariera sa. La faza penalty-ului a fost eliminat Manfredini de la Genoa. Cu toate că a jucat cu un om în plus pînă la finalul meciului Milan nu a mai reuşit să înscrie. Milan rămîne cu doar 3 victorii în 13 meciuri jucate şi ocupă un ruşinos loc 11 în clasament Serie A Italia. Suporterii au contestat vehement conducerea clubului dar şi pe antrenorul Massimiliano Allegri. O altă surpriză s-a produs pe stadionul San Paolo din Napoli, acolo unde gazdele au pierdut, scor 0-1, disputa cu Parma. Unicul gol a fost marcat de internaţionalul Antonio Cassano în minutul 82.

Bayern a lăsat-o în urmă pe Dortmund

Bayern Munchen a cîştigat clar, scor 3-0, partida jucată sîmbătă seară pe terenul echipei Borussia Dortmund în etapa a 13-a din Bundesliga. Primul gol a fost marcat de fostul jucător al "galben-negrilor", Mario Götze, în minutul 67. Au mai punctat Arjen Robben 86 şi Thomas Müller 88. Bavarezii, lideri în clasament Bundesliga Germania, s-au desprins la 7 puncte de Borussia (locul 3). Principala contracandidată la titlu devine acum Leverkusen, învingătoare cu 1-0 la Berlin în faţa Herthei. Bayer ocupă acum locul al doilea, la patru puncte de echipa din Munchen.

Man City a făcut-o praf pe Tottenham

Manchester City a învins într-o manieră categorică formația Tottenham Hotspur, duminică, în etapa a 12-a din campionatul Angliei. Oaspeţii au fost destabilizaţi de golul marcat de Jesus Navas după doar cîteva secunde de joc. Ulterior au mai punctat Sandro (34 aut.), Sergio Agüero (41), (50), Álvaro Negredo (55) şi din nou Navas (90). În urmă cu două etape, tot cu Pantilimon titular, Manchester City a învins pe Norwich City cu 7-0. După acest meci jucat duminică, City ocupă locul al patrulea în clasament Premier League Anglia în timp ce Tottenham se află pe poziția a 9-a. Tot duminică, Manchester United şi-a continuat serie rezultatelor slabe, remizînd, scor 2-2, pe terenul formației Cardiff.

PSG ţine capul sus

Paris Saint-Germain a cîștigat la scor, cu 3-0, meciul jucat în deplasare cu Stade de Reims, sîmbătă seară, în etapa a 14-a din Ligue 1. Lucas Moura 25, Jérémy Ménez 60 şi Zlatan Ibrahimović 90 au marcat golurile parizienilor, care ocupă acum locul întîi în clasament Ligue 1 Franţa. Echipa antrenată de Laurent Blanc s-a distanțat la şapte puncte de ocupanta locului secund OSC Lille, care are însă un meci mai puţin jucat.

Sevilla a cîştigat clar derbyul cu Betis

FC Sevilla a învins, duminică seară, scor 4-0, derbyul jucat acasă împotriva concitadinei Betis, din etapa a 14-a din Primera Division. Au marcat Carlos Bacca 2, Stéphane Mbia 44, Vitolo 59 şi Vicente Iborra 88. Sevilla venea după două înfrîngeri dureroase, 3-7 cu Real Madrid în deplasare şi 0-1 acasă cu Celta Vigo.

Getafe a fost umilită, sîmbătă seară, pe stadionul Vicente Caldron din Madrid, acolo unde a pierdut categoric, scor 7-0, disputa cu Atletico, din etapa a 14-a din campionatul Spaniei. Golurile gazdelor au fost marcate de Raúl García 26, 52, Alberto Lopo 37, David Villa 49, 78, Diego Costa 70 şi Adrián López 90. Marica a fost rezervă la oaspeţi şi a intrat în minutul 69 în locul lui Colunga. De la intrarea sa pe teren, Getafe a mai primit trei goluri. După acest eşec, getafe ocupă locul al şaselea în clasament Spania Primera Division, în timp ce Atletico se menţine pe poziţia a doua. Victorii la scor au obţinut şi Barcelona (4-0 pe teren propriu cu Granada, fără Lionel Messi pe teren) şi Real Madrid (5-0 la Almeria, cu un gol marcat de Ronaldo)