EUROFOTBAL

Napoli a plecat învinsă din "Cetatea Eternă"

Roma a învins formaţia Napoli, cu scorul de 3-2, miercuri seară, în prima manşă a semifinalelor Cupei Italiei. Meciul a avut o evoluţie a scorului palpitantă. Gazdele au condus la pauză cu scorul de 2-0, graţie reuşitelor lui Gervinho şi Strootman. La pauză, patronul celor de la Napoli, Aurelio De Laurentiis, a coborît la vestiare şi i-a mobilizat pe napoletani. Rezultatele s-au văzut imediat după pauză, cînd Napoli a redus din handicap, în minutul 47. Dries Mertens a înscris pentru 2-2 în minutul 70. Cînd meciul se îndrepta spre o remiză a marcat Gervinho. Returul se joacă peste o săptămînă pe arena San Paolo din Napoli. În cealaltă semifinală, Udinese a învins marţi Fiorentina cu 2-1 în prima manşă.

Cupa Spaniei se îndreaptă spre un o finală Barca – Real

Cupa Spaniei (Copa del Rey) se îndreaptă către o finală Real Madrid – FC Barcelona. Miercuri seară, în prima manşă a semifinalelor, cele două formaţii au obţinut victorii clare, care le propulsează cu un picior în ultimul act. Real Madrid a cîştigat categoric derby-ul cu Atletico, lidera din Primera Division, scor 3-0. Returul se va juca peste o săptămînă pe Vicente Calderon, dar echipa lui Diego Simeone are şanse minime să se mai califice. FC Barcelona a trecut cu 2-0 de Real Sociedad pe CampNou. Per ansamblu, Barcelona a dominat meciul, dar a fost ineficientă. Pe de altă parte, Real Sociedad a încercat să se axeze pe contraatac dar nu i-a ieşit nimic.

PSG s-a calificat în finala Cupei Ligii franceze

Paris Saint-Germain s-a calificat în finala Cupei Ligii franceze la fotbal, grație victoriei cu scorul de 2-1 cu FC Nantes, chiar pe terenul "canarilor", marţi seara, în semifinalele competiţiei. Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic, cu o dublă (5 şi 90), a adus succesul parizienilor, golul gazdelor fiind reușit de Olivier Veigneau (81). Ultimul act al Cupei Ligii va avea loc în data de 19 aprilie, pe Stade de France. PSG este triplă cîştigătoare a competiţiei (1995, 1998 şi 2008) și nu mai are decît această competiţie pentru realizarea obiectivului impus de acţionarul său qatarian (dubla cupă - campionat), după ce a fost eliminată din Cupa Franţei de Montpellier.