EUROFOOTBALL

Surprize, surprize în Bundesliga

Odată cu reluarea campionatului Germaniei, au apărut şi surprizele. Sîmbătă, în runda a 18-a, ocupanta locului al patrulea şi totodată vicecampioana din sezonul trecut, Borussia Dortmund, n-a fost în stare să învingă formaţia FC Augsburg, cele două echipe remizînd, scor 2-2. Bender a marcat pentru gazde încă din minutul 5 şi se părea că vom asista la un scor-fluviu în favoarea Borussiei. Nu a fost aşa, pentru că același jucător şi-a trimis mingea în propria poartă în minutul 56, cînd egalitatea s-a restabilit. După alte zece minute, lucrurile păreau să intre din nou în normal, cînd Sahin a marcat pentru 2-1. S-a opus însă Dong-Won, care a egalat în minutul 72 şi a stabilit totodată şi scorul final la 2-2. Avînd în vedere că vineri Bayern a învins cu 2-0 la Gladbach, titlul pare doar o iluzie pentru Dortmund (locul 3) care s-a depărtat la 14 puncte de bavarezi.

Nici ocupanta locului secund, Leverkusen, n-a fost în stare să se impună la Freiburg, ba chiar n-a luat niciun punct, pierzînd cu scorul de 3-2. Bayer a condus cu 1-0 şi 2-1, dar pînă la urmă a pierdut din cauza unui gol marcat de Klaus în minutul 90.

Nici Stuttgart n-a avut mai mult succes, fiind învinsă acasă de Mainz, scor 1-2. Românul a început ca titular şi a ieşit de pe teren în minutul 66, cînd i-a luat locul Werner. Stuttgart a condus cu 1-0 şi golul al doilea l-a primit în minutul 87.

Şi Wolfsburg, angrenată în lupta pentru Champions League la un moment dat, a pierdut acasă, scor 1-3 cu Hannover.

Barca şi Atletico au depăţit-o din nou pe Real

Afectată de scandalul Neymar şi de demisia preşedintelui ei, Barcelona a avut totuşi puterea să cîştige, duminică, scor 3-0, meciul cu Malaga de pe teren propriu, din etapa a 21-a din campionatul Spaniei şi să treacă din nou în fruntea clasamentului. Gerard Piqué a deschis scorul în minutul 41, acesta fiind al doilea gol al său în două meciuri la rînd ale Barcelonei. Au mai punctat apoi Pedro 55 şi Alexis Sánchez 61. Deşi şi-a dorit foarte mult să înscrie şi de cîteva ori a fost chiar aproape, Lionel Messi nu a izbutit. Barca are acum un avans de un punct faţă de Real Madrid, ocupanta locului 3, care sîmbătă cîştigase meciul cu Granada (2-0). "În toţi aceşti ani, aceşti jucători au făcut faţă unor probleme şi mai serioase decît cea de acum. Nu doar probleme de administraţie, ci mari probleme de lot. Îi felicit că acum, la meciul cu Malaga, au dat dovadă de profesionalism şi au făcut un joc bun. S-au refăcut bine din toate punctele de vedere după o săptămînă grea", a declarat antrenorul catalanilor, Gerardo "Tata" Martino.

Şi Atletico Madrid a depăşit-o în clasament pe concitadina Real, după victoria cu 4-2 din deplasarea de la Rayo Vallecano. Arda Turan, autorul unei "duble", a fost principalul artizan al victoriei echipei antrenate de Diego Simeone.

Roma se apropie de Juventus

AS Roma nu a lăsat să-i scape printre degete ocazia de a se apropia de Juventus la 6 puncte, după ce torinezii au remizat sîmbătă, cu Lazio, pe Stadio Olimpico, scor 1-1. Duminică, gruparea din capitala Italiei a cîştigat cu scorul de 3-1 disputa cu Verona, de pe Stadio Bentegodi. Principalul artizan al victoriei Romei a fost ivorianul Gervinho. Africanul a marcat un gol şi a dat o pasă decisivă, asta la cîteva zile după ce cu golul său Roma o elimina pe Juventus (1-0) în sferturile de finală ale Cupei Italiei. Celelalte reușite ale Romei au fost semnae de Ljajic și Totti din penalty, în timp ce pentru Hellas a punctat Hallfreðsson. Pe lîngă faptul că s-a apropiat la 6 puncte de lidera Juve, făcînd lupta pentru supremația campionatul Italiei să se reaprindă, Roma s-a distanțat de Napoli tot la 6 puncte, după ce echipa lui Rafael Benitez a remizat sîmbătă, scor 1-1 acasă cu Chievo. «Juventus nu este imbatabilă, dar este foarte puternică. Vom face tot ce depinde de noi să ne apropiem tot mai mult de primul loc. Dar pentru asta mai trebuie să facă și Juve pași greşiţi. Mă bucur că după cele două egaluri ale lui Napoli și Juve am reușit să cîștigăm», a declarat după meci antrenorul Romei, Rudi Garcia.

Duminică, Milan a reușit să iasă din impas, învingînd, scor 2-1, la Cagliari, la cîteva zile după ce a fost eliminată de Udinese din Cupa Italiei (1-2). La Cagliari, golul egalizator al Milanului a fost înscris de noul «salvatore della patria» al rossonerilor, Mario Balotelli, în minutul 87, iar reușita victoriei i-a aparținut lui Pazzini şi a fost consemnată în minutul 90.

Tot duminică, Interul miliardarului Thoir s-a făcut de rîs pe teren propriu, 0-0 cu formaţia Catania (locul 20).

Ajax a trecut pe primul loc

Ajax Amsterdam a profitat duminică după-amiază de egalul făcut de Vitesse Arnhem cu NEC Nimègue, tot duminică, la orele prînzului, și a preluat șefia clasamentului. Lăncierii au cîștigat în etapa a 20-a din Eredivisie cu scorul de 1-0 meciul jucat în deplasare cu Go Ahead Eagles, printr-un gol marcat de Lasse Schöne în minutul 72. A fost a 5-a victorie la rînd a echipei Ajax. Meciul pe care trebuia să-l joace a treia clasată, Twente, cu Groningen, a fost anulat.

Man City a eliminat cu emoţii pe Watford

Manchester City s-a calificat sîmbătă, cu emoții, în optimile Cupei Angliei (FA Cup). City a învins pe Watford, pe Etihad Stadium, cu scorul de 4-2. Oaspeţii au condus cu 2-0. În repriza a doua, City şi-a revenit în special graţie lui Sergio Kun Aguero care a marcat de trei ori, în minutele 60,79 şi 90, cealaltă reuşită fiind semnată de Kolarov (87).

Alte rezultate înregistrate sîmbătă în 16-mile Cupei Angliei: Bournemouth - Liverpool 0-2, Birmingham - Swansea 1-2, Bolton - Cardiff 0-1, Huddersfield - Charlton 0-1, Manchester City - Watford 4-2, Port Vale - Brighton 1-3, Rochdale - Sheffield Wed 1-2, Southampton - Yeovil 2-0, Southend - Hull City 0-2, Sunderland - Kidderminster 1-0, Wigan - Crystal Palace 2-1.