EURO 2016. PORTUGALIA, PRIMA SEMIFINALISTA

Selecționata de fotbal a Portugaliei s-a calificat în semifinalele EURO 2016, după ce a învins formația Poloniei cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, scorul fiind egal, 1-1 (1-1, 1-1), la finalul prelungirilor.

Portugalia va juca pentru a patra oară în ultimele cinci semifinale la EURO, avînd și o finală jucată (2004).

Eroul calificării în penultimul act este portarul Rui Patricio, care a apărat șutul lui Blaszczykowski la loviturile de departajare, iar Ricardo Quaresma a înscris golul decisiv. Robert Lewandowski (2) deschisese scorul pentru Polonia, dar tînărul Renato Sanches (33) a restabilit egalitatea.

Polonia a arătat un plus de energie pe final, dar acțiunile sale nu au fost finalizate și meciul a ajuns la loviturile de departajare.

Ronaldo, Renato Sanches, Moutinho, Nani și Quaresma au transformat pentru lusitani, în timp ce pentru Polonia au punctat Lewandowski, Milik și Glik, iar Blaszczykowski a ratat.

Un moment mai puțin plăcut s-a petrecut în minutul 109, cînd un suporter portughez a pătruns pe teren și a încercat să îl atingă pe Cristiano Ronaldo, dar atacantul s-a eschivat și fanul a fost reținut de forțele de ordine.

Meciul a fost precedat de un moment emoționant în care jucătorii și spectatorii au aplaudat în memoria victimelor atacului terorist de marți de la Istanbul.

Portugalia nu are nicio victorie în 90 de minute la EURO 2016, dar este semifinalistă: au remizat în toate cele trei partide din grupă, 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria și 3-3 cu Ungaria, au învins Croația cu 1-0, după prelungiri, în optimi, iar în sferturi s-au impus la loviturile de departajare.

În semifinale, pe 6 iulie, Portugalia va juca împotriva cîștigătoarei dintre Țara Galilor și Belgia.

Sursa: romaniansoccer.ro