EURO 2016. ITALIA SI BELGIA DOMINA ECHIPA IDEALA A OPTIMILOR

Italia, cu patru fotbaliști, și Belgia, cu trei, domină echipa ideală a optimilor, alcătuită de AFP, echipă în care mai sînt un german, un francez, un polonez și, desigur, un islandez, reprezentînd marea surpriză a competiției.

Acest unsprezece tip al optimilor este următorul: Gianluigi Buffon - Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci (toți Italia), Jérôme Boateng (Germania) - Jan Vertonghen (Belgia), Gylfi Sigurðsson (Islanda), Axel Witsel (Belgia), Jakub Błaszczykowski (Polonia) - Eden Hazard (Belgia), Antoine Griezmann (Franța), Graziano Pelé (Italia).

AFP își explică opțiunile, subliniind, de exemplu, că Buffon a avut o evoluție senzațională în victoria cu Spania (2-0), în nota echipei Italiei, la care fundașii Chiellini și Bonucci "au reușit meciul perfect". Pentru a completa linia de fund a fost ales Boateng, "stîlpul apărării germane, care a marcat în fața Slovaciei (3-0)".

"Discret, belgianul Jan Vertonghen se impune ca unul dintre cei mai buni fundași stînga ai turneului", el remarcîndu-se în victoria cu Ungaria (4-0), la fel precum colegul său Axel Witsel,"care a afișat un volum de joc incredibil", potrivit AFP. Lor li se adaugă Gylfi Sigurðsson, "probabil cel mai tehnic jucător al Islandei", care a învins Anglia (2-1), și pe flancul drept, Kuba Błaszczykowski, "omul providențial al Poloniei, care a marcat împotriva Elveției așa cum o făcuse și contra Ucrainei".

Eden Hazard, căpitanul "diavolilor roșii", a fost în fine la nivelul așteptărilor, cu un meci incredibil împotriva Ungariei, în care a pasat decisiv pentru Batshuayi, apoi a marcat un gol magnific.

Francezul Griezmann a venit obosit după finala Ligii Campionilor disputată cu Atlético Madrid, însă are evoluții din ce în ce mai bune, iar dubla sa cu Irlanda (2-1) a făcut iarăși din el salvatorul și adevăratul lider pentru "les Bleus".

La un Euro 2016 lipsit de un N.9 de geniu, a ieșit în evidență Graziano Pelé, cele mai periculos om al atacului Italiei în meciul cu Spania, în care a marcat în final.

France Football vede altfel echipa ideală a optimilor. În opinia sa, aceasta arată astfel: Lukasz Fabiańki (Polonia) - Jérôme Baoteng (Germania), Giorgio Chiellini (Italia), Ragnar Sigurðsson (Islanda) - Marco Parolo (Italia), Radja Nainggolan (Belgia), Birkir Bjarnason (Islanda) - Antoine Griezmann (Franța), Eden Hazard (Belgia), Julian Draxler (Germania), Graziano Pelé (Italia).

***

Arbitrul Viktor Kassai, din Ungaria, va conduce la centru meciul Germania - Italia, care va avea loc sîmbătă, de la ora 22:00, la Bordeaux, în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal. Kassai va fi ajutat de asistenţii György Ring şi Vencel Tóth şi de adiţionalii Tamas Bognar şi Adam Farkas. Arbitru de rezervă va fi polonezul Szymon Marciniak, iar rezervă a asistenţilor Pawel Sokolnicki.

***

Primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, a anunțat că va decerna "Medalia Orașului Paris" suporterilor irlandezi pentru conduita lor la Euro 2016 - "exemplari în spiritul lor sportiv" și pentru "ambianța pozitivă" creată de la începutul turneului final, relatează L'Equipe. Anne Hidalgo i-a scris președintelui Irlandei, Michael D. Higgins, căruia i-a comunicat că suporterii irlandezi vor fi medaliați. Data ceremoniei de premiere nu a fost încă fixată. Irlanda a părăsit Euro 2016, după ce a fost eliminată de Franța în optimile de finală (1-2).

***

"Poate că norocul s-a schimbat", a avertizat, într-un interviu acordat Agenției France Presse, fostul selecționer al echipei de fotbal a Islandei, Gudjon Thordarson, care a pierdut în fața Franței (2-3) în octombrie 1999, pe "Stade de France", același loc în care cele două selecționate se vor întîlni duminică în sferturile de finală ale Euro 2016.

"Pe Stade de France ar putea fi o revanșă a meciului din preliminariile pentru EURO 2000. Atunci, Franța a avut noroc, a cîștigat cu 3-2, la pauză era 2-0, dar Islanda a egalat și doar pe final de meci francezii au înscris al treilea gol. Nu se știe niciodată... Eu cred că acum echipa Franței și suporterii francezi își fac griji. Nu sînt neapărat neliniștiți, ci un pic preocupați. Și știți ce? Eu cred că au motiv să fie!", a conchis Gudjon Thordarson.

Sursa: romaniansoccer.ro