EURO 2016. GERMANIA SI BELGIA AU FACUT SPECTACOL IN “OPTIMI”

Selecționata de fotbal a Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2016, după ce a învins cu scorul de 3-0 (2-0) reprezentativa Slovaciei, într-o partidă disputat duminică pe stadionul Pierre Mauroy din Lille, în optimile de finală ale competiției. Golurile campioanei mondiale en titre au fost marcate de Jerome Boateng (min.8), Mario Gomez (min.43) și Julien Draxler (63).

Germania, cîștigătoarea Grupei C, s-a revanșat cu această ocazie în fața Slovaciei, una dintre echipele calificate în optimi de pe poziția a treia în grupă, care o învinsese surprinzător la sfîrșitul lunii trecute, la Augsburg (scor 1-3), în penultimul meci de pregătire al nemților înaintea turneului final din Franța.

Reprezentativa Germaniei s-a calificat. astfel, în sferturile de finală ale EURO 2016 fără să încaseze niciun gol de la debutul competiției, după 2-0 cu Ucraina, 0-0 cu Polonia și 1-0 cu Irlanda de Nord - în grupă și 3-0 cu Slovacia - în optimi.

Nationalmannschaft, care participă pentru a 12-a oară consecutiv la un Campionat European, are în palmares trei titluri de campioană continentală (1972, 1980, 1996), precum și trei finale disputate (1976, 1982, 2008).

La ediția trecută, din 2012, Germania s-a oprit în semifinale, fiind învinsă la limită de Italia (1-2), pe care o va putea reîntîlni acum în sferturile de finală, dacă Squadra Azzurra va reuși să treacă de deținătoarea titlului european, Spania, luni, pe Stade de France.

Echipa de fotbal a Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2016, duminică seara, după ce a surclasat selecționata Ungariei cu scorul de 4-0 (1-0), pe Stadium de Toulouse, în optimile de finală.

Belgia s-a impus într-un meci mult mai strîns față de cum o arată scorul, prin golurile marcate de Toby Alderweireld (10), Michy Batshuayi (78), Eden Hazard (80) și Yannick Carrasco (90+1), realizînd cel mai mare scor de pînă acum al turneului din Franța.

Belgia s-a calificat meritat în sferturi, unde va înfrunta formația Țării Galilor, vineri, la Lille.

Ungaria a făcut un meci destul de bun, iar eșecul este unul prea drastic, după trei goluri încasate în ultimul sfert de oră, cînd a riscat mai mult.

Sursa: romaniansoccer.ro