EURO 2016. FRANTA A INVINS GERMANIA CU 2-0 SI VA JUCA IN FINALA

Echipa de fotbal a Franței va întîlni Portugalia în finala EURO 2016, după ce a învins formația Germaniei cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, în a doua semifinală a competiției.

Franța a dat dovadă de pragmatism și a fructificat cele două erori ale apărării germane, prin cel mai în formă jucător al său, Antoine Griezmann (45+2 - penalty, 72), care este golgheterul competiției, cu 6 goluri, și probabil va cuceri ''Gheta de Aur'', depunîndu-și o candidatură serioasă și pentru titlul de cel mai bun jucător al competiției.

Nationalmannschaft a dominat jocul din punct de vedere al posesiei, a avut ocazii de gol, însă i-a lipsit șansa, iar erorile inexplicabile din apărare au costat-o finala. Absențele din echipă și-au arătat importanța, Hummels, Khedira și Gomez neputînd fi înlocuiți prea bine de jucători ieșiți din formă, ca Muller și Schweinsteiger, sau prea tineri, ca Draxler, Kimmich, Emre Can. În plus, a cîntărit și accidentarea lui Boateng.

Franța a făcut meciul tactic perfect și și-a luat o revanșă după meciurile pierdute în fața Germaniei la CM 1982, 1986 (ambele în semifinale) și 2014 (sferturi de finală).

Finala dintre Franța, campioană europeană în 1984 şi 2000, și Portugalia, finalistă în 2004, va avea loc duminică 10 iulie, pe Stade de France din Saint-Denis, de la ora 22,00.

Sursa: romaniansoccer.ro