EUGEN STURZA ESTE CANDIDATUL LA FUNCTIA DE MINISTRU AL APARARII DIN MOLDOVA

Candidatul Guvernului la funcția de ministru al Apărării din Republica Moldova este actualul vicepreședinte al Partidului Popular European, Eugen Sturza. Anunțul a fost făcut marți, 12 septembrie, de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Potrivit liderului democraților, în total, în formațiune s-au discutat șapte candidaturi, printre care - trei femei.

”Am luat decizia că astăzi premierul Pavel Filip va înainta președintelui țării numele persoanei care va conduce Ministerul Apărării. Au fost discutate 7 candidturi, printre care - 3 femei”, a declarat Plahotniuc.

Liderul PD susține că cel ales a fost Eugen Sturza, care este vicepreședinte al PPEM.

”Dacă nu va fi acceptată această candidatură de Igor Dodon, noi vom înainta a doua oară președintelui țării aceeași candidatură”, a precizat Plahotniuc.

Eugen Sturza a absolvit Facultatea de Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. A fost moderator al Reformei administrației publice în cadrul Institutului de Politici și Reforme Europene.

În perioada 2013-2015, a fost șeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Iurie Leancă, iar în 2009-2013 - consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat.

Sursa: sputnik.md