ESTE O ZI TRISTA PENTRU STATELE UNITE SI PENTRU INTREAGA LUME

Astăzi este o zi tristă pentru Statele Unite ale Americii și pentru întreaga lume, cînd se împlinesc 18 ani de la atacul terorist în care și-au pierdut viața peste trei mii de oameni, iar alți șase mii au fost răniți. Este declarația premierului Maia Sandu care, în semn de solidaritate cu poporul american, a depus flori la Ambasada SUA, în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, transmite IPN.

„Terorismul nu este un subiect care vizează o țară sau alta. Terorismul, din păcate, ne vizează pe noi toți și asta înseamnă că toți trebuie să facem eforturi, astfel încît să prevenim asemenea drame. Și Republica Moldova, chiar dacă are resurse mai modeste pe dimensiunea combaterii terorismului, va face tot ce îi stă în puteri, va oferi informațiile necesare pentru ca să contribuie la pace și la reducerea riscurilor de terorism. Am venit aici să exprimăm condoleanțe ambasadorului și poporului american în legătură cu această tragedie enormă”, a declarat Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă remis de Guvern.

„Am fost și rămînem fermi, prin intermediul instituției pe care o reprezint, dar și altor instituții ale statului, alături de SUA, în eforturile acestora de a combate terorismul global. Terorismul nu are granițe, nu are limite, și trebuie contracarat”, a menționat vicepremierul, ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, prezent la depuneri de flori.

În ziua de 11 septembrie 2001, patru avioane de pasageri au fost deturnate – două dintre care au distrus Turnurile Gemene din New York. Un alt avion s-a prăbușit peste clădirea Pentagonului, iar cel de-al patrulea s-a prăbușit fără a-și atinge ținta.

Sursa: IPN