ESTE LANSATA CEA DE-A DOUA ETAPA A PROIECTULUI „EDUCATIE ONLINE”

Este lansată cea de-a doua etapă a proiectului „Educație online”. Filmările au început săptămîna aceasta, iar în proiect sînt implicaţi circa 170 de coordonatori avizori şi circa 300 de cadre didactice.

Managerul proiectului, Daniela Munca-Aftenev, directoare adjunctă a Direcției municipale educație, tineret şi sport a menţionat că în a doua etapă a proiectului vor fi implicaţi profesori din toată ţara. ,,Proiectul, care era municipal, a devenit naţional, deoarece implică pedagogi din toata ţara. Aceşti profesori vor lucra în tandem cu echipele şi cu profesorii care au lucrat în prima etapă. Am învăţat lecţii importante din prima etapă. Reieşind din numărul de vizualizări, acest proiect este foarte popular şi în Republica Moldova, şi în afara ţării. Scopul este să pregătim cadre didactice pentru începutul anului şcolar”, a spus Daniela Munca-Aftenev.

La eveniment a participat şi primarul general, Ion Ceban. ,,Avem mii de copii care astăzi nu au acces la instituţii educaţionale, la un pedagog. Mă refer aici la persoanele cu nevoi speciale. Avem localități care au probleme foarte mari cu ceea ce ţine de accesul la învăţămînt de calitate. Astăzi, prin aceste platforme pe care le avem pe „Educație online” ,putem să accesăm cei mai buni pedagogi”, a menţionat primarul.

Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, susţine că modul de predare la distanţă a fost o noutate pentru tot sistemul de învăţămînt. „A fost stresant şi pentru profesori, peste noapte ei au devenit şi actori, şi scenariști, aspecte care nu ţin de competenţa lor profesională. Proiectul a reuşit, este un succes”, a spus viceprimarul. Pentru etapa a doua va fi esenţial ca fiecare lecţie să aibă şi sarcini interactive, astfel ca copilul să-şi dezvolte cunoştinţele pentru o temă sau alta, a adăugat Angela Cutasevici.

Lecţiile din cadrul celei de-a doua etapă a proiectului „Educație online” vor fi difuzate şi la posturile de televiziune, astfel încît vor fi accesibile şi pentru elevii şi profesorii care nu au acces la tehnică de calcul sau la internet.

Sursa: IPN