ESECUL PERMANENT AL ROMANIEI IN R. MOLDOVA (3)

SISTEMUL contraatacă împreună cu neo-SISTEMUL

Autor: Mihai CONŢIU

Iniţial, adică după 2009, SISTEMUL a mizat pe PL, PLDM şi PDM, dar tot acesta a finanţat şi alegerea preşedintelui Timofti. Prin urmare, cine dacă nu SISTEMUL românesc este cel vinovat de eşecul proeuropean al RM? Nimeni altcineva! Amuzant-dramatic a fost atunci cînd România politică a greşit enorm mizînd exclusivist pe veşnic întîmplătorul şi profitorul Mihai Ghimpu. Spre un mai sigur control, SISTEMUL l-a trimis sub aşternutul politic al lui Ghimpu pe sociologul şi politologul român Dan Dungaciu.

După alegerile din 2009, PL a intrat în Parlament cu un număr de 15 mandate. În urma tîrgului politic, Ghimpu a devenit preşedinte al Parlamentului, din 28 August, şi preşedintele interimar al ţării, din 11 Septembrie, funcţii deţinute pînă pe 28 Decembrie 2010. În această perioadă, Dungaciu, deja ca membru al PL, a fost consilier prezidenţial pentru problemele integrării europene. Delegarea lui Dungaciu (inclusiv ceilalţi consilieri români) la PL părea benefică pentru Ghimpu. La alegerile anticipate din Noiembrie 2010, avîndu-l pe „strategul Dungaciu” aliat, PL a obţinut doar 12 mandate de deputat. Un eşec usturător pentru SISTEM!

De atunci, Ghimpu a făcut numai şi numai ceea ce credea el de cuviinţă, iar acum vede toată lumea care au fost oportunităţile lui. Ironia sorţii constă în aceea că, la ora actuală, Ghimpu se află sub o umbrelă politică antiromânească, antieuropeană şi nepopulară, dar care este protejată de SISTEM.

Tentative de integrare frauduloasă

Mai apoi, România politică a înţeles că singurul pe care poate miza este Vlad Filat, care avea o imagine pozitivă formidabilă în Europa. Problema însă era aceea că Filat, PLDM, împărţea Puterea cu PL şi PD, ceea ce presupunea o serie de compromisuri ale căror rezultate le simţim astăzi. Raportîndu-ne la „grija” pe care o are astăzi SISTEMUL faţă de integrarea europeană a ţării, ne întrebăm de ce nu a avut aceeaşi „grijă” încă de după 2009 sau 2010?

De ce, încă de atunci, România politică nu a insistat pe lîngă europeni, americani şi organismele financiare internaţionale ca să i se alăture şi, împreună, ca să ceară RM să îndeplinească aceleaşi condiţii reformatoare care sînt solicitate în prezent? Doar s-a văzut că instituţiile de drept ale statului erau supuse „privatizării politice” încă de atunci! Ca şi acum, şi atunci puteau fi condiţionate absolut toate împrumuturile, granturile şi ajutoarele externe de tot felul. Ca şi acum, nici atunci RM nu avea ce face şi era nevoită să accepte toate condiţiile, altminteri nici nu puteau guverna. Dacă se începea astfel din acea vreme, astăzi nu mai vorbeam despre furtul miliardului, concesionarea Aeroportului, atacurile de tip rider etc.

România politică, însă, ca frate şi raportor mai mult sau mai puţin oficial al RM, a dezinformat cras instituţiile, guvernele occidentale, influenţînd un proces artificial în contextul unei integrări europene a ţării. Aici ne referim la faptul că dacă toate aceste condiţii reformatoare înaintate RM astăzi ar fi fost precondiţionate parţial de dinaintea semnării Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb, precum şi liberalizarea regimului de vize, atunci aceste ar fi avut o şi mai mare consistenţă acum. Oricînd acestea pot fi anulate.

RM nu a dat nici „un examen democratic” spre a demonstra că merită aceste privilegii. „Guvernanţii proeuropeni” susţinuţi de SISTEM au avut grijă ca să aducă RM într-o situaţie mult mai dezastruoasă decît cea care a precedat semnarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb şi liberalizarea regimului de vize.

SISTEMUL din România nu a intrat în alertă nici după episoadele cu atacurile de tip rider asupra sistemului bancar şi cel de asigurări, nici după momentul dramatic din Pădurea Domnească, iar asta pentru că era de mult conectat cu neo-SISTEMUL de aici, care este la fel de puternic, ba mult mai puternic şi manipulator decît cel românesc.

Eşecul transformat în unionism ofensiv

Oricine ştie că bietul moldovean vrea şi el o viaţă mai bună, mai ales acum, după ce guvernaţii proeuropeni l-au adus la disperare. SISTEMUL, însă, a găsit soluţia: unirea RM cu România, căci numai aşa moldovenii vor trăi ca în Rai. În acest scop, s-au declanşat cele mai multiple acţiuni unioniste. În realitate, ele sînt mai mult gălăgioase decît consistente în numărul de aderenţi. În acest context, apar cele mai năucitoare sondaje „favorabile”, comandate în ambele ţări. Colac peste pupăză, mai apare şi Traian Băsescu în calitate de solicitant al cetăţeniei moldoveneşti!

Problema este alta: SISTEMUL românesc crede că va integra RM în UE şi o va uni cu România cu ajutorul neo-SISTEMULUI de aici. Tocmai această strategie va determina un alt mare eşec. SISTEMUL românesc este cel care a acceptat încarcerarea lui Vlad Filat. A făcut-o şi pentru că Filat are vulnerabilităţile lui, care oricum sînt mai mici decît cele ale actualilor parteneri politici moldoveni ai SISTEMULUI. În consecinţă, s-a ajuns pînă acolo încît „mîna românească” să-şi dea mîna cu neo-SISTEMUL condus de Vladimir Plahotniuc, stăpînul şi proprietarul din umbră al RM. Abia acum a ieşit la lumina zilei corupţia SISTEMULUI românesc.

Dacă Plahotniuc conduce absolut tot în RM, în primul rînd instituţiile de drept ale statului, atunci SISTEMUL românesc nu se putea alia decît cu el. Să nu credeţi că aici este vorba despre interesele proeuropene ale RM, de bunăstarea moldovenilor, ci de afacerile extra-comunitare ale SISTEMULUI în acest Paradis fiscal controlat de Plahotniuc. De aceea îi şi susţine Guvernul desemnat în umbra nopţii de el!

Sîntem absolut convinşi că oamenii SISTEMULUI au avut grijă ca prin emisari săi influenţi să explice europenilor şi americanilor că Plahorniuc este omul românilor, că prin el vor reuşi să îndrepte RM pe cale europenizării şi că o vor reforma. Altminteri nici nu se explică recunoaşterea Guvernului Filip de către europeni în condiţiile unei învestiri de tip mafiot.

În realitate, însă, Plahotniuc, care el însuşi este neo-SISTEMUL moldovenesc, îi manipulează pe toţi. El ştie prea bine că dacă va scăpa RM spre UE, că dacă va admite reformarea instituţiilor de drept ale statului, atunci el va fi cea mai proeminentă victimă. El ştie prea bine că SISTEMUL românesc cu care colaborează acum îl va sacrifica „din raţiuni de stat”.

Altminteri cum poate explica cineva raţional faptul că şi în aceste condiţii în care se află RM, cînd pentru a supravieţui ca ţară trebui să se conformeze tuturor cerinţelor înaintate de UE, FMI etc., iar aici este vorba despre reforma instituţiilor de drept ale statului, Plahotniuc influenţează, în continuare, numirea în funcţii importante a unor oameni strict controlaţi de el, aşa cum a fost şi la CSJ. Nici acum nu deschidem paranteze, dar veţi vedea că şi desemnarea noului guvernator al BN are o noimă legată tot de interesele lui Plahotniuc, iar astea duc spre Est, nu spre Vest.

Eşecurile anterioare ale SISTEMULUI în RM culminează acum într-un mod extrem de brutal. Acesta s-a aliat tocmai cu cel mai detestat personaj din ţară, cu unul care a patronat absolut tot dezastrul din ultimii şase ani, cu un oligarh care-şi extrage zilnic averi din absolut tot ceea ce consumă fiecare moldovean în parte, cu stăpînul absolut şi ilegal al ţării. Astfel, SISTEMUL românesc a ajuns să lupte împotriva moldovenilor în alianţă cu Plahotniuc. De ce?

În primul rînd, din pricina intereselor de grup pe care le-aţi înţeles deja, dar şi pentru că SISTEMUL îşi imaginează că s-a imunizat cumva sau s-a legitimat în faţa occidentalilor, în primul rînd a americanilor, prin argumentul că alianţa cu Plahotniuc va fi o garanţie că ruşii nu vor acapara RM. Înţelegeţi ce metode şi acţiuni de tip mafiot sînt aici? Cum este posibil să te aliezi cu o persoană care nu deţine nici o funcţie oficială în stat pentru un astfel de obiectiv… geostrategic? Din start, fireşte că neoficial, prin această susţinere a lui Plahotniuc, se recunoaşte că RM este un stat mafiot şi că nu se poate vorbi decît cu Naşul Mafiei.

În tot acest timp, moldoveanul de rînd vede, simte, îndură şi înţelege tot mai bine ce-i cu avantajele integrării europene sau cele ale unirii cu România prin aceste metode.

Veţi vedea că şi modul abuziv, de tip nazist sau bolşevic, în care este judecat în secret Filat are legătură cu SISTEMUL, dar despre asta vorbim în numărul viitor!