Erdogan se va intilni cu Trump la Adunarea Generala a ONU din luna Septembrie

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat Vineri că se va întîlni în luna Septembrie cu omologul său american, Donald Trump, cu ocazia Adunării Generale a Națiunilor Unite, de la New York, informează cotidianul Daily Sabah și agenția Bloomberg, potrivit mediafax. Relațiile între Ankara și Washington sunt tensionate în urma deciziei Turciei de a achiziționa sistemul antibalistic S-400 din Rusia. În replică, SUA au suspendat participarea Turciei la programul de dezvoltare și fabricare a avionului invizibil pe radar F-35.

Trump și-a exprimat simpatia personală față de „situația dificilă” în care se află Erdogan. Mai mult, Președintele SUA a afirmat că disputa între Ankara și Washington pe tema F-35 a fost cauzată de refuzul predecesorului său, Barack Obama, de a permite Turciei să achiziționeze sistemul antibalistic Patriot.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a mai declarat Vineri că avioanele rusești Suhoi Su-35 și Su-57 sunt o posibilă alternativă la aeronavele americane F-35.