EMMANUEL MACRON CONTEAZA PE DONALD TUSK PENTRU A MERGE "MAI DEPARTE" IN "REFONDAREA" EUROPEI

Șeful statului francez, Emmanuel Macron, a afirmat miercuri seară, cu ocazia primirii președintelui Consiliului European la Palatul Elysée, că "se bazează pe Donald Tusk și leadership-ul acestuia pentru a merge mai departe în acțiunea de refondare" a Europei, transmite AFP.

"Rolul Consiliului este determinant. Vreau să subliniez aici importanța pe care o are pentru mine Consiliul European, dorința mea de a lucra împreună cu instituțiile europene și de a acorda sprijinul meu acțiunii europene", le-a declarat jurnaliștilor președintele Franței în timp ce îl primea pe oaspetele său la dineul oferit în onoarea acestuia.

"Mă bazez mult pe președintele Tusk și pe leadership-ul său pentru a merge mai departe în acțiunea de refondare și relansare a ambiției europene", a adăugat el.

"Ați avut curajul, îndrăzneala în perioada campaniei prezidențiale să apărați valorile Europei, valorile pe care le reprezentam", a subliniat Emmanuel Macron.

"Europa are nevoie de energia și imaginația dumneavoastră", a afirmat la rîndul său Donald Tusk. "Cînd vorbesc despre Europa, nu mă gîndesc la instituții, la birocrație, ci la milioanele de europeni", a adăugat el.

Sursa: Agerpres