EMILIA BUDEANU, MEDALIA DE AUR LA CAMPIONATUL MONDIAL DIN BULGARIA

Lupte

Emilia Budeanu, reprezentanta Republicii Moldova la lupte feminine, a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Lupte pentru Tineret, desfăşurat în Bulgaria. Sportiva noastră a participat la categoria de greutate 44 kg. Anterior, Budeanu o surclasase în optimi pe adversara ei din Turcia, Evin Demirhan, cu scorul de 9-1, a eliminat-o pe chinezoaica Liqiong Xie cu scorul de 7-0, iar pe mongoleza Munkhtsetseg Ganbold a învins-o în semifinale cu scorul de 8-0.

În finală, participanta ţării noastre şi-a disputat titlul cu Erin Simone Golston din SUA, care, la finele primei reprize, conducea cu scorul de 7-2. În cea de-a doua repriză, Emilia Budeanu şi-a revenit spectaculos şi a învins-o pe americancă cu scorul zdrobitor de  8-0.

MTS va acorda sportivei un premiu unic în valoare de 30.000 lei şi o bursă lunară de 6000 lei, pe durata unui an calendaristic.

Atletism

În finala probei de alergări pe distanţa de 3000 metri cu obstacole de la  Campionatului Mondial de atletism, care se desfăşoară la Moscova, Ion Luchianov, reprezentantul Republicii Moldova, s-a clasat pe locul 10 în finala probei de alergări pe distanţa de 3000 metri cu obstacole. Victoria a fost adjudecată de către  kenyanul Ezekiel Kemboi, devenind şi triplu campion mondial.

La Campionatul Mondialul de atletism din Rusia, mai urmează să participe ultimii doi sportivi moldoveni aflaţi în competiţii, maratoniştii Sergiu Ciobanu şi Roman Prodius, care vor concura Sîmbătă, 17 August.