Elvetia, tara in care Plahotniuc si-a trimis copiii la cele mai scumpe scoli din lume, recunoaste ceea ce el nu recunoaste – legitimitatea Parlamentului si Guvernului votate Simbata!

Țara cantoanelor, Elveția, a recunoscut legitimitatea Parlamentului și Guvernului nou alese din Republica Moldova, anunțînd că este gata să asigure continuitate aplicării programelor elvețiene de asistență și de cooperare pentru dezvoltare, potrivit anunțului difuzat prin intermediul paginii de Facebook a Biroului de Cooperare al Elveției.

„Elveția a susținut tranziția politică, economică și socială a Republicii Moldova începînd cu anul 2000 și își menține angajamentul de a contribui la bunăstarea populației din Moldova. Elveția a salutat alegerile parlamentare din 24 Februarie a.c., care au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale. Voința cetățenilor Republicii Moldova exprimată în acel scrutin trebuie respectată. Parlamentul Republicii Moldova a decis, Sîmbăta trecută, să aleagă un nou președinte și să creeze un nou Guvern. Elveția este gata să continue implementarea programelor sale de asistență și de cooperare pentru dezvoltare. Referitor la recentele evoluții politice, Elveția face apel către toate partidele politice și instituții să se angajeze într-un dialog pașnic pentru rezolvarea crizei politice. Calmul și reținerea trebuie să predomine în beneficiul tuturor cetățenilor.

Elveția salută solicitarea făcută de Secretarul General al Consiliul Europei către Comisia de la Veneția pentru a prezent în regim de urgență o opinie cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din Moldova”, se scrie pe pagina de Facebook a Biroului de Cooperare al Elveției.