ELIXIRUL VIETII CHINEZULUI CARE A MURIT LA VIRSTA DE 256 DE ANI

Povestea chinezului Li Qingyun, care a trăit pînă la vîrsta de 256 de ani şi a murit în 1933, este relatată de scriitorul Peter Kalder în cartea sa "Secrete antice ale tineretii".

Potrivit documentelor, Li Qingyuen s-ar fi născut în anul 1677, în provincia Sichuan. Oricum, el deţine recordul de longevitate la oameni. Interesant este că, în ediţia sa din 15 Mai 1933, Time Magazine afirma că Li Qinqyuen, medic şi farmacist, specialist în combinaţii de plante, spunea că ar fi venit pe lume în 1736.

În orice caz, martorii vremii afirmau că la etatea lui arăta de 60 de ani. Un lucru este însă cert: de-a lungul vieţii lui, chinezul a reuşit să se căsătorească de 24 de ori. Toate soţiile i-au făcut copii. Posibil, numărul lor trece de 180.

În 1928, Li Qingyuen a acordat un interviu cotidianului american New York TImes, în care a dezvăluit ce trebuie şi ce nu trebuie făcut pentru ca un om să arate puternic şi sănătos foarte mulţi ani. Potrivit spuselor sale, cel mai important lucru este eliminarea din alimentaţie a cărnii. Toata viaţa lui, chinezul a fost vegetarian, dar zilnic el mînca fructe de goji, orez şi consuma o băutură din plante şi fructe de pădure, unele toxice, combinate şi dozate după o reţetă numai de el ştiută.

În plus, el practica qi qong, o gimnastică tradiţională chineză şi o ştiinţă a respiraţiei, bazată pe cunoaşterea şi stăpînirea energiei vitale. Sînt mişcări lente, combinate cu exerciţii respiratorii şi concentrare. De asemenea, preciza chinezul, "inima trebuie ţinută în linişte, iar somnul trebuie să fie calm".