ELIXIRUL TINERETII EXISTA, DAR E FOARTE PERICULOS

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit un compus natural în avocado, broccoli şi castraveţi care are importante proprietăţi anti-îmbătrînire asupra şoarecilor şi este foarte posibil ca acest efect să îl aibă şi asupra oamenilor.

Au început şi testele pe oameni. Cercetătorii au afirmat că, în cazul şoarecilor de vîrstă avansată care au consumat acest compus, efectul a fost vizibil. Nivelul activităţii fizice a crescut, densitatea oaselor şi a muşchilor s-a îmbunătăţit, sistemul imunitar a avut performanţe marcante, iar vederea a fost, de asemenea, îmbunătăţită.

Oamenii de ştiinţă au început investigarea proprietăţilor unei proteine numite NAD, responsabilă pentru producţia de energie din corp. Atunci cînd animalele îmbătrînesc, producţia acestei proteine este mai scăzută şi este lesne de înţeles că acest fenomen reprezintă o coordonată majoră a procesului de îmbătrînire. Tocmai de aceea, intenţia cercetătorilor este aceea de a creşte artificial producţia acestei proteine. Întrebat dacă funcţionează, coordonatorul cercetării, profesorul Shin-Ichiro Imai, a afirmat că, în cazul şoarecilor au fost obţinute efectele scontate. Totodată, şi-a exprimat speranţa că testele efectuate pe subiecţi umani, care se derulează în prezent în Japonia, vor avea efecte similare.

Din păcate, această proteină creşte riscul apariţiei celulelor canceroase.

Sursa: The Independent