ELITA MOLDOVENEASCA O INDEAMNA PE MAIA SANDU SA RENUNTE LA ANTICIPATE SI SA SE PREOCUPE DE CRIZA PANDEMICA DIN TARA

Președintele țării, Maia Sandu, ar trebui să renunțe, măcar pentru o perioadă, la ideea alegerilor parlamentare anticipate și să se ocupe de rezolvarea crizei pandemice. Opinia a fost expusă de către decanul FRIŞPA, academicianul Alexandru Solcan, într-o postare pe Facebook.

“Președinta ar avea doar de cîștigat dacă ar renunța pentru o perioadă la ideea fixă cu anticipatele și în aceste momente complicate și-ar concentra toate eforturile pentru identificarea mijloacelor de depășire a situației catastrofale în care se află Republica Moldova! P.S. Ne mor colegi, prieteni, rude, care puteau și trebuiau să mai trăiască!”, a scris Solcan.

Opinia lui Alexandru Solcan a fost susținută de către poetul, prozatorul, eseistul și cercetătorul literar Iurie Colesnic.

“Moare elita intelectuală și e o pierdere irecuperabilă! Intrăm în zona genocidului și politicienii cu idei fixe devin responsabili pentru lipsa vaccinării. Israelul e un model frumos de abordare serioasă și responsabilă a unei crize politice și una pandemică!”, a scris Colesnic.