EINSTEIN DEPĂŞIT DE UN PUŞTI? (VIDEO)

Un băieţel autist şi genial contrazice Teoria Relativităţii şi poate cîştiga Nobelul!

Potrivit New York Daily News, Kristine Barnett a rămas înmărmurită în clipa în care a văzut că fiul ei, Jacob, pe care medicii îl diagnosticaseră cu autism încă de la vîrsta de 2 ani, a rezolvat un puzzle de 5000 de piese la vîrsta de 3 ani. Astfel, s-a decis să-l înscrie într-un program special pentru a studia doar disciplinele care îl pasionau. Astăzi, la vîrsta de 14 ani, Jacob este pe cale să cîştige Premiul Nobel.

Părinţii lui Jacob au înţeles că băieţelul lor este unul special, mai puţin obişnuit. Copilul nu a vorbit pînă la vîrsta de 2 ani, iar apoi medicii i-au diagnosticat o formă de autism. Aceştia i-au anunţat pe cei doi părinţi că văiatul lor nu va şti niciodată să se încheie măcar la pantofi.

Pe parcursul anilor, Jacob parcă s-a ambiţionat să le demonstreze medicilor că s-au înşelat. La numai 3 ani, a făcut un puzzle de 5000 de piese. În doar două săptămîni, a învăţat singur algebra, geometria şi calcule matematice, reuşind să rezolve pînă la 20 de numere din Pi. A absolvit liceul la vîrsta de doar 8 ani şi de atunci se ocupă de astrofizică.

Astăzi, Jacob are 14 ani şi un IQ de 170, mai mare decît cel al lui Einstein, stabilit la 160. Băiatul este considerat un geniu al matematicii de către cei mai buni savanţi  din lume.

În plus, Jacob a reuşit să conceapă o nouă Teorie a Relativităţii. Mama sa l-a filmat în timp ce îi explica noua sa teorie, apoi a postat filmul pe YouTube.

Materialul video a fost vizualizat şi de profesorii de la faimoasa Universitate Princeton, aceştia recunoscînd că băiatul este de-a dreptul genial.

"Sunt impresionat de interesul său pentru fizică şi de cunoştinţele pe care le-a acumulat. Teoria la care lucrează implică descifrarea unora dintre cele mai complexe probleme în astrofizică. Cine le rezolvă, poate cîştiga Premiul Nobel", a declarat profesorul Scott Tremaine.

Acum, Barnett este recrutat de Universitatea din Indiana pentru un post de cercetător. Poate cînta muzică clasică la pian din memorie, adoră să se uite la filme SF şi să privească reality showuri.