EGIPT: UN MECANIC AL EGYPTAIR, SUSPECTAT CA A PLASAT BOMBA IN AVIONUL PRABUSIT IN SINAI

Un mecanic al companiei EgyptAir, al cărui văr s-a alăturat grupării Statului Islamic, este suspectat că a plasat o bombă în avionul de pasageri rusesc care a explodat în octombrie deasupra deșertului Sinai din Egipt, transmite Reuters, citînd surse apropiate dosarului, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Conform poziției oficiale de pînă acum a Egiptului, nu au fost găsite dovezi că avionul companiei MetroJet, decolat de pe aeroportul Sharm el-Sheikh cu 224 de persoane la bord, ar fi fost doborît de teroriști.

Un oficial de securitate al EgyptAir a negat că vreunul dintre angajații companiei ar fi fost arestat sau suspectat. Un responsabil din Ministerul de Interne a declarat, la rîndul său, că nu a fost operată nicio arestare, fiind așteptate rezultatele anchetei.

Cu toate acestea, sursele citate de Reuters susțin că un mecanic a fost arestat, împreună cu doi polițiști de pe aeroport și un mînuitor de bagaje suspectat că a ajutat la plasarea bombei în avion.

"După ce s-a aflat că unul din membrii săi avea o rudă care lucra la aeroport, Statul Islamic i-a predat acelei persoane o bombă în bagajul de mînă", a indicat una din surse, potrivit căreia un văr al suspectului a intrat în rîndurile Statului Islamic în Siria în urmă cu un an și jumătate. "I s-a spus să nu pună nicio întrebare și să pună bomba în avion", a adăugat sursa.

Conform unei alte surse, "doi polițiști sînt suspectați că au jucat un rol închizînd ochii la operațiune la punctul de control".

Niciunul dintre cei patru suspecți nu a fost inculpat deocamdată, precizează Reuters.

Sursa: Agerpres