ŞEFUL STATULUI A AVUT CONSULTĂRI CU REPREZENTANŢII FRACŢIUNILOR PARLAMENTARE

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut, pe 7 mai, o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii fracţiunilor parlamentare în vederea identificării unei candidaturi pentru funcţia de premier.

Potrivit şefului statului, au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de situaţia politică, dar nimeni dintre membrii fracţiunilor parlamentare nu a propus vreun candidat pentru funcţia de Prim-ministru. “Eu voi propune o candidatură doar atunci cînd voi fi sigur că dispune de susţinere”, a spus Timofti. Şeful statului a adăugat că nu a studiat încă legile adoptate vineri şi nu ştie dacă le va promulga sau nu. El a specificat că a discutat cu mai mulţi oficiali europeni care s-au arătat îngrijoraţi de criza politică din Republica Moldova.

La finele consultărilor cu şeful satului, liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a menţionat că a fost discutată doar situaţia politică şi nu au fost stabilite anumite termene de înaintare a candidatului la funcţia de premier.

Liderul PD, Marian Lupu, a spus că i-a solicitat Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, să urgenteze procesul de identificare a candidatului la funcţia de premier.

Reformatorii din PL au anunţat că ei optează pentru o coaliţie de guvernare de centru-dreapta.

La 5 martie anul curent, cu voturile PCRM, PD şi ale deputaţilor neafiliaţi, Guvernul condus de Premierul Vlad Filat a fost demis.

Moldpres