ECRANELE SINT O OTRAVA: MAGNATII DIN SILICON VALLEY ASCUND ADEVARUL DESPRE GADGET-URI

Tehnologiile digitale în școli sînt dăunătoare. De această părere sînt specialiștii. Subiectul a stîrnit dezbateri aprinse peste ocean după ce au aflat că elita tech din Silicon Valley nu permite folosirea gadget-urilor digitale în școlile unde învață copii lor.

Tehnologia de ultima generație folosită în cadrul orelor de curs afectează emoțional tinerii, contribuind la anxietate, depresie si chiar suicid.

De această părere este psihoterapeutul Tom Kersting, precizînd în cadrul unei emisiuni de la un post american de televiziune că utilizarea IT în cazul elevilor nu a avut impactul scontat, iar monitoarele s-au dovedit a fi dăunătoare.

Dezbaterile în spațiul public au fost determinate de apariția pe 30 octombrie a articolului: "Ecranele sînt o otravă": Elitele tech interzic gadgeturile în școlile în care învață copii lor. Astfel lumea a aflat că elita din Silicon Valley interzice folosirea dispozitivelor digitale în cadrul școlilor în care învață odraslele lor.

”Poate că acum îi putem educa și pe alți părinți, care nu sînt la fel de conștienți de aceste excese tehnologice precum sînt cei din Silicon Valley”, a declarat Kersting.

În același timp, participanți la dezbatere s-au arătat uimiți că elita din Silicon Valley nu este trasă la răspundere pentru promovarea tehnologiei digitale în exces în școlile pentru clasele de mijloc din SUA și că niciodată nu au avertizat opinia publică despre pericolul pe care îl reprezintă aceasta.

Portalul gandeste.org informează că autorul acestui raport pune problema unei așa-zise ”scindări digitale” între copiii părinților bogați și cei ai părinților aparținînd clasei de mijloc.

”Exista posibilitatea ca cei mai săraci părinți sau cei din clasa de mijloc să își expună copiii la aceste ecrane nocive (telefonul, tablet, n.n.), în timp ce copiii din elita Silicon Valley se vor întoarce la jucăriile din lemn și la luxul interacțiunii umane”, a scris jurnalista Nellie Bowles.

Sursa: sputnik.md