E VREMEA CITITULUI IMPREUNA!

Află cum sporești interesul copilului pentru lectură

Frumusețea și beneficiile cititului împreună cu copiii, des, poate chiar zilnic, de la vîrste cît mai fragede, pot schimba vieți, pot schimba lumea.

A citi împreună cu copiii este cea mai bună metodă de a-i obișnui ca ei să citească singuri după asta. Așa sînt crescuți cititorii pasionați de lectură pe viață, nu care citesc doar pentru că li se impune de la școală. Cititul cu voce tare este considerat cea mai importantă activitate pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unei persoane ce va iubi lectura.

În data de 1 februarie, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” celebrează, împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară, „Ziua Internațională a Cititului Împreună” (ZICI). În cadrul emisiunii „Sputnik Matinal”, Eugenia Bejan, director adjunct al bibliotecii, a menționat că, pe parcursul întregii zile, vor fi organizate Ateliere de lectură cu voce tare în toate secțiile publice.

„Părinții care vor să-și obișnuiască copiii cu lectura trebuie să cunoască cum să aleagă corect cărțile, astfel încît acestea să fie captivante, interesante și distractive pentru cei mici. Înainte de a cumpăra o carte, este recomandat să cerem sfatul profesorului, librarului sau al bibliotecarului, cu ajutorul cărora selectăm cartea în funcție de particularitățile fiecărui copil: vîrstă, pasiuni și nivel de înțelegere”, a subliniat Eugenia Bejan.

Cititul este o artă și cei care au îndrăgit-o își dezvoltă imaginația, inteligența și orizontul de cunoaștere. De aceea, dragostea pentru carte trebuie să fie cultivată încă din fragedă copilărie.

Autor: Valeria FORTUNA

Sursa: sputnik.md