DUPA ALEGERI, VOM VEDEA CA GUVERNANTII AU FURAT MAI MULT DECIT UN MILIARD

Campania electorală sub teroare şi de distrugere a ţării

Dacă PDM va reuşi să rămînă la guvernare şi după alegerile din 24 Februarie, atunci putem vorbi despre o ţară intrată într-o comă pe timp nedefinit, o ţară de care toţi trebuie să fugă ca de rîie. Oricum deja toţi fug de ea, şi partenerii externi, care deja nu mai sînt parteneri ai Republicii Moldova, şi moldovenii neputincioşi şi disperaţi de foame şi datorii. Ştiindu-se prea bine că PDM a ajuns la guvernare ilegal, printr-o lovitură de Stat bine camuflată în faţa moldovenilor neştiutori, că guvernanţii fură de rup sub acoperirea legilor elaborate de ei şi a instituţiilor Statului subordonate slugarnic, absolut toţi moldovenii care vor vota acest partid pot fi taxaţi drept complici conştienţi ori inconştienţi, adică prostiţi ca oile cu nişte fîn proaspăt.

În disperare electorală de cauză, Vladimir Plahotniuc, stăpînul absolut şi ilegitim al Statului, uzurpatorul mascat al puterii în Stat, a ieşit în faţa „supuşilor săi moldoveni” ca să le promită, iarăşi, şi următoarele pomeni:

- 600 de lei pentru Paști, iar asta în luna Ianuarie, deşi Paştele este pe data de 28 Aprilie!;

- dublarea compensaţiei pentru căldură, de la 350 de lei la 700 de lei, iar aici, veţi vedea că este vorba de căldura din Iarna viitoare. Un fel de şantaj de perspectivă – ne votaţi, vă dăm compensaţia, chiar dacă la Iarna viitoare, veţi vedea, cu 700 de lei veţi cumpăra 5-7 pîini:

- 10.000 de lei alocaţie la naşterea unui copil şi o alocaţie lunară de 200 de lei pentru orice copil pînă la vîrsta de 18 ani.

Capcana electorală întinsă de Plahotniuc, rostită de el, constă în aceea că iniţiativele anunţate (pomeni virtuale) vor fi votate, într-o primă lectură, de către actualul Parlament, iar în a doua lectură de către viitorul Parlament. În condiţiile actuale, nici actualul Parlament şi Guvern şi nici viitoarele nu pot transpune în practică aceste iniţiative. Ba nu, ar putea, căci la felul disperat în care au furat ţara şi continuă să prăduiască bugetul ca să cîştige alegerile, euro poate să ajungă şi la 50 de lei! Inflaţie şi faliment al Statului pe termen nelimitat – acesta-i stema politică pe care a instituit-o PDM ţării!

Abia după viitoarele alegeri moldovenii vor constata că ţara a fost furată sub actuala guvernare cu mai mult decît miliardul furat la alegerile parlamentare trecute.

Ţinîndu-se seamă de situaţia reală politică, economică şi financiară a ţării, promisiunile electorale pe care le fac guvernanţii, modul triumfalist cu care îşi asumă nişte merite care nu le aparţin şi modul mincinos, manipulat în care îşi prezintă nişte „realizări” de faţadă, toate luate la un loc, maschează dispreţul profund pe care îl au ei faţă de acei moldoveni pe care-i consideră o turmă de nepricepuţi la nimic.

Cine-i votează, nu se condamnă doar pe ei şi nu trădează doar viitorul urmaşilor fiecăruia dintre ei, ci şi pe cel al ţării! Cine-i votează, îşi merită soarta şi ţara pe care şi-o schimonoseşte cu ştiinţă din laşitate sau ignoranţă! Cine-i votează în urma aceste-i campanii electorale sub teroare şi nu are curajul să-i întrebe pe candidaţii PDM, în frunte cu Plahotniuc, de ce nu vorbesc despre depistarea autorilor furtului miliardului şi recuperarea lui imediată, dat fiind că au puterea absolută în Stat, îşi merită soarta blestemată de după alegeri dacă PDM va rămîne la Putere!

În toată campania electorală, fiecare moldovean responsabil şi de bun simţ ar trebui să-i întrebe: Unde-s cei care au furat miliardul? De ce nu i-aţi pedepsit pînă acum pentru că aţi avut toată Puterea? De ce nu aţi recuperat miliardul în toţi aceşti 4 ani? Dar pentru cine aţi furat Aeroportul? Rămîne de văzut cît de responsabili, laşi ori complici sînt moldovenii!!!

Mihai CONŢIU