Dumnezeu s-a pus rau cu Ghimpu si cam a dat de dracu!

Liberalul îl suspectează pe Creator că este sluga cuiva

Sîmbătă, după miezul zilei, cînd se crăcănase deja de ora 14,57, Mihai Ghimpu i-a expediat lui Dumnezeu o scrisoare deschisă, prin intermediul Facebook, care a produs un adevărat cutremur și o fierbere cumplită nu doar în Rai, ci și în Iad și pe Pămînt – la Vatican și mitropoliile ortodoxe. Datorită acestei scrisori dure și unice de la Adam și Eva pînă la Ghimpu, Dina și Zotea, în Rai domnește un haos total, o criză teribilă, o dovadă în acest sens fiind proasta administrare climaterică a Pămîntului de către Administrația Centrală a Raiului, datorită căreia căldurile toride, furtunile, inundațiile și tot felul de cataclisme au luat-o razna. Sfîntul Pentru am înțeles că vrea să-și de demisia, Sfîntul Ilie și-a predat inventarul cu ploile, iar Arhanghelii Mihail și Gavril au intrat în concedii fără plată.

Ghimpu, cinstit și luptător pentru dreptate cum îl știm, îl lasă pe Dumnezeu să subînțeleagă că ar cam fi dirijat de mîna Moscovei. Fără menajamente, iată ce-i scrie Ghimpu Creatorului, trimițîndu-l sugestiv dracului:

„Scrisoare către Dumnezeu. Sfinte Doamne, unii procurori și judecători arestează fără vină unele suflete, lăsate de Măria Ta pe pămînt, arătînd cu degetul în sus și spunînd că-i comanda de Sus. Sus, de asupra tuturor știu, că ești doar tu, Dumnezeul nostru. Să fie oare adevărat, Măria Ta, că dai asemenea ordine? Ori mai este cineva de asupra Măriei Tale și păcătoșii de noi nu cunosc acest lucru... Dacă e adevărat, că este cineva de asupra Măriei Tale, rog să-mi spui și să-mi dai și numele lui, ca să nu păcătuim în continuare, închinîndu-ne doar Ție. Păcătosul tău rob, Mihai”.

Trebui să recunoaștem că Ghimpu l-a cam prins la colț pe Dumnezeu. Neîncrederea lui în Dumnezeu rezultă din aceea că, o dată, îl acuză voalat că ar da ordine ca să fie arestate suflete fără vină, așa cum este Chirtoacă, aici pe Pămînt, motiv pentru care i se adresează convențional, ca oricărui voievod medieval, prin apelativul Măria Ta, nu Atotputernicule Creator sau Sfinte Dumnezeule. Mai apoi, Ghimpu îi demonstrează lui Dumnezeu că este un om uns cu toate alifiile de luptător cu mîna Moscovei și că nu poate fi tras pe sfoară de un Dumnezeu care nici măcar liberal nu este, acuzîndu-l cam direct că nu este nimic de capul Lui divin, căci are și El în spate un șef mai mare, poate că chiar de la Kremlin. Un șef ”de asupra”, cum scrie Ghimpu, nu ”deasupra”, ca să nu o supere pe Zotea și s-o bage la idei.

Întrucît este convins că Dumnezeu nu-i chiar așa de Dumnezeu cum cred alții, că e tot un fel de liberal-reformator trădător sau deputat comunist devenit democrat, Ghimpu îl somează efectiv pe Creator să-i spună cine stă în spatele Lui, ca să nu i se mai închine ca prostul doar lui, ci și Mafiotului divin din umbra Raiului. Remarcați că Ghimpu îi cere lui Dumnezeu să fie turnător, dar îi și atrage atenția că nu are de gînd să păcătuiască în continuare rugîndu-se doar Lui.

Nu știm pe unde-și va scoate Dumnezeu cămașa dacă nu va răspunde somației lui Ghimpu, dar oricum trebuie să se aștepte la o destituire. Surse discrete din anturajul Alinei Zotea ne spun că Ghimpu va face un demers la Curtea Constituțională prin care va cere ca Biblia să fie abrogată din cauza ne-unicității lui Dumnezeu, iar o echipă de experți liberali lucrează de zor la elaborarea altei Biblii, în care numărul apostolilor vor fi doar doi, de parte bărbătească – Ghimpu și Chirtoacă, și o preoteasă apostol – Alina Zotea, context în care nu vor exista decît cele trei Evanghelii ale treimii lor. Semnul crucii va fi în numele unchiului, al nepotului și al curvioasei!

De asemenea, Ghimpu negociază intens și cu Satan pentru o nouă reîmpărțire a funcțiilor și pîrghiilor în Iad, dat fiind că Războiul Rece dintre Rai și Iad s-ar cam sfîrși prin alungarea uzurpatorului Creator controlat din umbră de mîna Moscovei, dar și pentru că între cele două lumi se vor stabili relații de colaborare, de liberă circulație printru-un Acord de Asociere. Raiul Iadului a devenit, în sfîrșit, o perspectivă reală, iar asta datorită revelației geniale a deja Sfîntului Apostol Ghimpu!